penelope zaman makinası 3 - kaldığı yerden

Bir kaç gün aklıma takıldı o öfkeli bakışı.öyle öfkeli bakmış ve bana öyle aptal hissettirmişti ki,burnumun o ukala direği sızlamıştı.hep nefret ettiğim ,kendinden başkasını düşünmeyen ,her bi b.ku bildiğini sanan insanlar gibiydim o an ,farkındaydım.belki de canımı en çok yakan buydu.insanların kılık kıyafetiyle,şivesiyle,görgüsüyle,yetiştirilme tarzıyla,fiziksel yapılarıyla dalga geçen ,bunları espri malzemesi yapan zavallılar gibi mi oldum şimdi gözünde ..yooook,o ben değilim,demek isterdim ..nerde görücem de ben o değilim ,savunmamı yapacağım ki...

küçük dükkan ,daha da küçük olmuştu.içimde sıkıntılar...birde aklıma takılan gri gözler...gri gözz..hiç gördünüz mü siz..çok farklı bir göz rengidir.insana kendini kutupta yalnız hissettirir.

düşünceler yumağı ile dolu bi kafa,ilerleyen yaz günleri,ev ,sinema,dükkan ,bar ,alkol,sigara ,müzik..vega....gogol...ev...bar...dükkan..kominist sohbetler...
Hayatın özetiydi o an için...
yine rutinler...rutinler...monotonluk diz boyu..içim sıkılmış..ruhum bulanık...bar...bar...yan masa...o..!!!!

kalk!!!!! ya şimdi ya hiç..

_baksana bana sen,geçen gün öyle bi tauhaf saçma salak davrandın ya..
_hangi gün..
_geçenlerde kitap alamaya geldin hani..
_hmmm.seen..şu herkesi bakarak çözen kız..
_hheee işte o..ben kimseyi bakarak çözmedim ..yanlış bişey söylemedim .sadece bi bakış açısı.farklı fikirlere saygın yok mu senin.ayrıca da afedersin anladın mı......
_özrünü kabul ediyorum.
_hiç de bile bikere..özür değil bu,sadece yanlış anlaşılmanın düzeltilmesini talep etmek..
_dilekçeyle başvursaydın madem öyle..
_espri yeteneğin de hiç yok bu arada..neyse ...hadi bakeeemm..kaçar ben..al bu da şarabım ,daha bi yudum içmedim bile senin olsun sen iç..hoşçakal....

........

bi kaç gün sonra dükkana geldi.biraz kitap aldı..bir iki sohbet ettik.ısmarladığım şarap için -nasıl bi ısmarlamaksa_ödeşmeyi teklif etti.Öğle yemeğini bi parkın orta yerine oturup yedik..çimlere..yemek de tost..:))))
Sonra ertesi gün….b i sonraki gün..daha sonraki gün…sabahları sıcak poğaça almaya başlıyordum artık,öğle yemeğinde gideceğimiz yerde yeriz diye..tabi öğleye kadar soğuyordu : )
Yakınlaştık..birbirimizde garip bişeyler bulduk..ben onda huzur buldum,sakin…huzurlu…komik….rahat..o bende kaçmak istediği tüm sorumluluklardan kaçabilmiş bir yaşam buldu.ben o olmak istedim ,o ben…ben onun gibi annem tarafından nerdesin diye aranmak,akşam eve gitmek zorunda olmak,kardeşimin ,kuzenimin,dayımın ,amcamın bilmem bilimum aile efradının doğumgünü ,düğün vesair bütün eğlencelerine Allahın emri gibi katılmak ……o kimsesi olmadan kafasına göre tek başına bir hayat yaşamak ….bence o şanslıydı,onca ben….birbirimizi çeken buydu belkı…ha tabi ben güzeldim ,o yakışıklı : )))))))o da var…

………..

_.....hamileyim …
_........!
_bişey demeyecek misin?
_.........!
_anladım…hoşça kal sen ..seni tandığım için mutluyum..sevdiğim içinde..çocuk için de teşekkürler..
_doğuracak mısın?
_...evet ,elbette..başka alternatif var mı?
_emin misin?
_ bak beklediğim tepki bu değildi tabii.ama madem bu kadar korktun ,buna gerek olmadığını da bil.hakkın olduğu için bilmeni istedim ..kasma bu kadar sen ..senden beklentim yok..ve hatta ,şimdi kalkıp gidiyorum .bundan sonrasında hayatında yokum bile..bak tattaaa ttaaa taaaaamm.abra kadabraa..yokum..

Bu tepkiyi bekliyordum ,beklemediğim bu kadar keskin oluşuydu.ben de bastım gittim..

Bi kaç gün aynı hayatıma devam ..ama tabii farklı bir heyecanım vardı artık..korkmuyordum.rahattım..sadece o vakitler daha zordu ,bekar anne düşüncesi.beni biraz o yıldırıyordu.sonuçta bu çocuğu doğuracaktım,ama babası nerde.soyadı ne…ilerde acaba onun için sıkıntı olur mu? Şimdiki kadar rahat mı değildi ortam acaba ..ya da bu düşünce için daha mı zor dönemlerdi..şimdi olsa hiç endişelenmezdim.

Üç beş gün sonra dükkâna geldi. Gözleri uykusuzluktan şişmiş, endişeli bi yüz… Bu endişe canımı sıkıyordu. Sonuçta ondan beklentim yok.
Evlenelim dedi.olmaz dedim.seni seviyorum ,dedi.korkuyosun,dedim.o dil döktü ,ben kulak tıkadım.ama seviyordum da onu.o da beni seviyordu.bi kaç haftalık mücadelenin ardından,onunla olmaya hakkı var ,dedim.bebeğini kucaklamaya hakkı var…
Kabul ettim.apar topar evlendik.bi nikah salonunda ,üç beş arkadaşın katılımıyla.yalnız bu üç beş adamın o siyahlı adamlar olması da garip bi olay ,değil mi: ))?


Bizimkilere söylemek sandığımdan kolay oldu.

_büyükanne…evlendim ben…
_neden ..hamile misin!!!
_evet..
_hmm..iyi bari çocuğu cami avlusuna bırakma..ya da tren garına.ya da ne bileyim sıkıldığında uzaklaşmak istediğinde odada unutup gitme..
_yapmam heralde..
_sen öyle diyosan.,
_bende seni seviyorum büyükanne..

……
Kısa ,keskin, acıklı….

Evlendik..uykusuz geceler geçirmesi, sürekli telefonda karşı tarafa yalvarması ,çıkıp balkonda konuşması canımı sıkıyordu.yoo ,başka biri değil..her gece arayan annesine yalvarıp ,ondan özür diliyordu.kendini kafese kapatılmış gibi hissediyordu..koltuğun birinde sızıp kalıyordu..çantasını hazırladım….kapının önüne koydum…”güle güle ,dedim ,hayatımdan güle güle…ona “ya şimdi çıkarsın….ya da hayatının yükünün altına girersin “dedim..çıktı!!!!
Sonrasını biliyorsunuz..oğlumun nüfus cüzdanı çıktıktan hemen sonra boşandık.
önce zor geliyordu daha bi kaç aylık hamileyken elini tutacağın ,"bana erik al,kiraz bul,avakado yaprağına aşeriyorum,capari getir" diyeceğim ve peişmde koşturacak biri olmadığı için.ayrıca etrafımda benden bir ışık bekleyenler için savunmasız mı görünüyordum ne,hemen hepsi "çocuğuna baba olucam,seni koruycaam " gibi bir yöntemle etrafıma üşüşmüştü.sanki baba arıyoruz...neden sonra anladım ki ben ,insanlar yapmak istedikleri her şeyi yapabilirler aslında ,sadece birinin onları iteklemesi gerek.hayatımıza girmeye çelıştı daha sonra ama ,bizim için yoktu.sonra beraber başladık hayata..ve sıpa şimdi aşık…şehir dışındayım bi kaç gündür ,görüşemiyoruz.uyumadan önce aradı beni.yatıyordum ben.o da yatıyormuş.ama sesimi duyası gelmiş.aslında anladım ben onu,konuşmak istedikleri var:

_ne..noldu gece gece..
_seni özledim..
_hadi yaa..neye ihtiyacın var..para mı lazım ..: )))
_anneee.
_tamam nee
_anne ..Zeynep var ya
_hangisi..hani şu sümüklü olan mı?
_annneeeeeee..ciddi bişey konuşacağım.
_dinliyorum..
_galiba o Özkan dan hoşlanıyor.tenefüslerde hep Özkanla geziyor.
_hmmm..küçük aslanın yeleleri mi çıkıyor bakiiiiim..kıskanmaya mı başladın köftehor..
_ya yok da..
_bak bebeğim..biz buna büyümek diyoruz.hayat istediğin gibi gitmiyo bazen.aşık olmak da biraz acıklı bişey..bana kalırsa salak bişey ama olunca da kaçınılmaz üç beş mecburi hareketi var,onu yaşamak / yapmak zorundasın.zannettiğin gibi değildir.ama zannettiğin gibiyse de s.tirett.kız mı yok yani..hem sümüklü sarı pışlağın da teki..biraz daha büyüyünce bi aşık olucaksın ki …o zaman anlayacaksın ki aslında bunlar sandığın kadar kuvvetli hisler değil..
_hmm
_hmm.tabi…ama pşşttt baksan bii sen sbs çalış sen kafanı doldurma onla bunla..

………….
İşte o benim dünyaaaamm..:))))

İyi ki yapmışım ben beee…..

11 yorum:

özgün dedi ki...

Vaay neso haklıymış o çıkan çocuk babasıymış oğlunun.
peki şimdi nerde hiç mi aramadı sormadı nasıl olur aklım almıyor benim adam kendi parçasını nasıl merak etmez aramaz sormaz görmez koklamaz.
Peki sen tek başına nasıl başardın, nasıl baktın bebekken, ne yedin içtin, hasta olunca ne yaptın; allam delirtmeyin len benii :)
Neydi bir türk filmi mi vardı yoksa şarkı mı "Tapılacak kadınsın"

penelope dedi ki...

anaaamm özgün 'ün de sinirlerini laçka ettik bee..kızzz özledim lan seni:))) valla..

evet ,zor zamanlardı.acıklı değil ama sadece zor.....doğumdu,bebek bakmaktı,büyütmekti hele emzirmek olayı..emzirirken ağlıyordum :))bi sürü bebek büyütme kitabı aldım .yeni bi eve çıktım ,çıktığım yerde muhteşem bi komşum vardı..manevi annemiz oldu ..anlatırım onu da bi ara..:)))
oğlum bana güç verdi inan..zaten normalde de yaratık gibiyim ,"cadı " mısın derler bana tanıyanlar ,sihirli güçlerin mi var...onun gibi ,oğlan doğunca da daha kuvvetlendim..kendimi kendimle biledim bi nevi..:))zor ama güzel bi hayat..ama çok sürmesin diliyorum ,belkı o nedenle herşeyi hemen yaşayıp bitiriyorum:))))
güzel geçsin günün cnm..geçen bi sayfa da "penelopenin izleyicileri çoğalmış" diye başlayan yorumunu gördüm.ne kadar tevazxu sahibisin biliyor musun .orda ismimi geçirmen incelik...görür görmez kahkaha attım valla,manyak bu kız ,dedim bi de:)))))
leydim,varlığınız şereftir..anşante..(ne demekti unuttum ama söylenisşi güzel)

özgün dedi ki...

Ay ben de özledim valla gelip gelip bakıyorum nereye gitti bi diye meğersem şehir dışındaymış :)
hihii seni takip eden de senin gibidir diyerekten ben de takip ediyorum onları :P
Neso çok güzel fransızca konuşur kendisi fransız anadoluğ lisesinden çıkmadır o yazsın bize ne demek oluyor :)

aşağıdakileri tan yazdı bilgisayarın başında kavga ediyoruz :)))

jjbgddhbykök jj

Nesobaby dedi ki...

Hee ben demiştim işteee hakkaten de oymuş :) içime doğmuştu pek hisli bir insanımdır heheh :) yaa ben de şu an bütün evin yükünü çekiyorum kocam sadece yan gelip yatıyor ayy deli ediyor beni . çoğunlukla evde (Kedimiz KAramel) ve onun annesi gibiyim ayy anacım bir de çocuk düşünemiyorum valla nasıl yumurtluyorsunuz iyi cesaret. Aman kocam görmesin bu yorumu beni oralarda da şikayet mi ediyorsun diyecek :)) haydin öptüm sizi kızlar (Süper hikaye roman yazmanı istiyorum valla gidip alırım, hayatın roman gibi gerçekten )

Nesobaby dedi ki...

"enchanté" demek memnun oldum demektir pek kibar bu fransızlar benim de kibarlığım ordan geliyor :P

penelope dedi ki...

sevgili tan;

paşam en sevdiğim yorum oldu bu :

jjbgddhbykök jj
bende bu yorumu şöyle cevaplıyorum:

jkuıtktşlşklkwwkprrrrrrr

penelope dedi ki...

sevgili neso

afferin leeen.fransızcayı çok seviyorum hatta bi ara düşünüyorum kursa gitmeyi..valla bak..

bi de şunu sorabilirmiyim bizim bi çaycı var nerden duyduysa en ufak şeyde (söylenişiyle yazıyorum tabi) jöne pa sibupleee diyip duruyo ,sanırsın anası marie antuanet...
çok teşekkür ederim ,hisli kadın olduğundan da şüphem yok..çocuk olayı da tercihli bişey..sen yeteri kadar çocuk duruyorsun burdan:))) napcan zaten çocuğu....ama işşalah hayırlısıyla olur bi gün senin kadar tatlı bi kız..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

:((

aynı dünyada böylesi farklı hayatlar...

ne diyeyim? filmin devamı gönlünden geçtiği gibi olur umarım..

penelope dedi ki...

filmmleri yazan senarisstler spılberg gibi değillerse şayet genelde yalşanaılabilecek ya da biyerlerde yaşanmış şeyleri yazıyorlar.her ne kadar bize uzak olanlara hadeeee beeeaa ammada abrtı desek de bi yerlerde birileri "aaa evet adamlar benim hayaıtmı film etmişler " diyebiliyo..,,

bizimki de film sayılabilir.ya da ben film gibi anlatıyorum.cümle olunca daha sinematik oluyor :)))
güzel dileklerin için teşekkür edrim:)))
benimkisi ya kubrick tarafından çevriliyor ya da fatih akın...aslında i.ne de olsa ferzan özpetek de yönetebilir..
"film "kelimesi geçince "kelime üzerine anca bu kadar zırvalanır" örneği yaptım ,de mi:)))))))

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

;) seviyoruz seni

penelope dedi ki...

allaııııımmmm,duyduklarım doğrumu:))

valla ben de sizi..ben de sziii.coşkusundan ağzı kulaklarına varan ikon:)

ne güzel...ahahaha..

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.