B.KTAN BİR GÜNÜN İLK DEĞERLENDİRMELERİ

Sabah uyandığımda işe geç kalmıştım. Çok nadir geç kalırım hatta işkolik tabir edilirim, “yapacak daha iyi bi işin yok mu senin ? “ der bazen patronum :)

Belki de tek arkadaşım olan arkadaşım :)),"sevgili bul kendineeeeee" der. Yani işe erken gelmemi, işimi seviyor olmamı buna bağlar: sevgilim yok erkenden geliyorum: P bu da böyle bir mantık işte.

Evet. geç kaldım bugün. Neden? Çünkü gecenin körüne kadar oğlumun getirdiği div-x filmleri izledik. Avatar ı izle izle izle diyip duruyordu, izledim sonunda. Gizlice çeken arkadaş sahneyi iyi ortalamış da sesi pek ayarlayamamış. kıhkıhkıhkıh. Çakma ama olsun. Konusu gerçekten orjınaldi ve etkilendim açıkçası. Sonra baktım uyumuş bizimki,
bi kaç film daha izleyim derken .Elimde kumanda "kadın aklı ,erkek aklı" diye bi film var.yaanii..iyi..gerçekçi bulduğum taraf Gerard butler 'in erkekler hakkında dedikleriydi tabi.sıradan ve kof bulduğum ,daha doğrusu çelişkili bulduğum ise katherine heıgl 'in, o aslında münzeviymiş gibi durup, birden bire açılıveren haliydi.o kadar çabucak yelkenleri fora eden biri asla o kadar çabuk münzevi olamaz. Ya da durun şöyle diyelim ,Bir münzevi bu kadar çabuk yelkenler fora demez:))kendimden bilmiyorum hayır.ki rahibe değilim:)))öyle işte .Farkındayım film yorumları konusunda Atilla Dorsay'la yarışıyorum:P,ama sinemayı seviyorum ilk sinemaya gittiğim günden beri hemde.bu sinema ve bizim ev hakkında yazmalı bi gün.Cahide Sonku,Orhan Günşiray,Ayhan ışık ve Sadri babayı ,evde takır takır çalışan film makinesi eşliğinde seyretmenin keyfini paylaşmalı.never mınd!

berbat başlayan gün bu kanepede sızıp kalmışlığım nedeniyle işe geç kalmış olmamla mı bitiyor..haaayııır..ebetteki bu bi başlangıç.fırlayıp yataktan banyoya ...duş almanın en hızlısı..saçlarımı kurutmakta zorlanma ve “yeter yarısı da berenin içinde kurur” durumları ..”öğle arasında kuaföre giderim ,toplayım şu saçı” derken toka bulamamaktan kaynaklanan "laaaanet olsuuuun " kükreyişi..En son saçları haline bırakıp ,bereyi burnuma kadar çekmeler...aahh ahhh bitti mi sanıyorsunuz.Araba çalışmaz.üzerine kadar kar yağmış..temizlemeye çalışmak ıslak saçların beyinden başlayarak donmasını sağlar..neyse..”otobüsle giderim ben de ” otobüs vaktinde geldi ,iyi gitti de hayret.tamam şeytanın bacağını kırdık derken iş yerindeki asansör 4. katta kaldı mı...süper..bu asansör için Mehmet amca'yı -ki kendisi yüksek kapıcı- defalarca uyardım.
_Mehmet amca asansör kafasına göre gidip geliyor. Ben 6 ya basıyorum o 3 de duruyor. Ya da kat arasında duruyor.
_öyle miii.penelope hanım hemen ilgileneceğim.

sağolsun ilgilenmiş.artık yanlış da olsa bi kata çıkarmadı.tamam dedim.belkı de iyi oldu ..sakinleşmem gerekiyordu.çantamı bıraktım yere.oturdum da..telefonumu çıkardım ,evet yeterli şarjı var ..geç kaldım ki kaldım ..battı balık yan gider derdi eski oda arkadaşım.oturdum işte çantamdan bi sigara çıkardım.yaslandım arkama ...ohhh çektim bi kaç nefes.karanlık ,küçük bi yer ..alt kattan biri düğmeye basana kadar bekleriz biz de...
kendimi rahatlamış hissetim de bi an duvarın altından sesler gelmeye başladı..
"içerde kimsee var mıı?"
"mehmet amcaa..ben varım .yorma kendini sen çok.bi ara ilgilenirsin bu asansörle yaa."
"hiiihhhh.penelope hanııım.korkmayın ..hemen hemen anahtarı alıp geliyorum."
"acele etme..:)"

neyse kalkıp yerden biraz toparlandım ,karşıdaki muhasebe bürosundan yılışık arkadaşla ,yönetici olacak avukat beyzadenin eşliğinde kurtarma operasyonuyla kurtarıldım.gözlerimi kocaman olmuş,ağlarken mi bekliyorlardı beni ne..arkasına yaslanmış ,sigara içen ve kapı açılır açılmaz " cee eee "diye bağıran birin görünce benden daha şaşkındılar.
—iyisiniz değil mi?
—iyiyim iyiyim bişe yok.
Her fırsatı değerlendiren yılışık muhasebeci arkadaş,
—ne kadar da soğukkanlısınız. Bravo size ehehehehüüheh
yalakalığını kullandıktan sonra ofise girdim.herkes enteresan enteresan bana bakar tabi..
-ne var..geç kaldım..
—iyi misiniz?
—niye. Geç kalamaz mıyım? Alala. Siz kalınca ben böyle mi tepki gösteriyorum.
bana bi çay .en koyusundan .bi de içeri bi kaç saat kimse gelmesin..patron geldi mi?
_içerde. Sizi bekliyor.
-çok güzel.harika hatta.buyurun bakalım..haa çay kasın koyu bi kahve..double..
...
_oooooo..polise haber verecektim
_yok E..bey,üst üste üj bej aksilik işte..buradayım.
_iyi iyi gelişme var sende ..bilmediğimiz bi durumlar mı var.
_ne gibi.
_ne bileyim .geç kalmalar halin tavrın filan.
_nası yani..
_neeyse.çıkıyorum ben şimdi.öğleden sonra unutma 2 de tırıvırı bank da tırıvırı kredileriyle ilgili görüşme ve taleplerimiz olacak.ben alırım seni.hadi bye.ahahahahaha saçını da kurut..ahahahaa

.....

Farklı birimden ziyaretime gelen arkadaşım saçlarımı kurutmaya çalışırken içeri girdi.
—ooooo. Ne ayaksın seen.
—neee.
—saçlar filan ıslak. geç kalmışın da. Gece iyi geçti anlaşılan.
—ne gecesi iyi geçti. kim.nerdee. Hatta Trakyalı kapıcının deyimiyle: "nerdaaa"
—yok, söyleme sen bize. Zaten sır küpü mübarek. kızıım utanma utanmaa. Fotosentez mi yapıyon sen. Beslen normaldir. ahaha.
-yani hepiniz geç kaldığımdan ve ıslak saçımdan biriyle beraber olduğumu mu çıkardınız.ooohaaa..bişey demıyorum artık..

bu ülkede insanlar sadece seviştikten sonra mı duş alır!!!!!


Günün sonunda ölürsem herkes arkamdan due etsin..yani ederse sevinirim..ölmez sağ kalırsam eğer yazarım gene)))))))

6 yorum:

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

:))

o nasıl bir meslektir, karışmaya başladı... redaktör/editör kırması cümleler okudum... zooooo'lar duydum... bankalar, krediler duydum...

"her işten anlarım abi" gibi bir şey mi bu??

penelope dedi ki...

kurum var..kurumun bünyesinde çıkan bi dergi var.çıkan dergide akademik yazılar yazılıyor .kontrolü için eitör dediler adımızı yazdılar ..ne anlarsak:)) anlamak şöyle : konuşur gibi yazılan devrik devrik cümleleri toparlıyor,anlatım bozukluklarını kendi çapımızda kontrol ediyor,gönderilen yazıların dah önce yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol ediyor ve de alıntı olup olmadığına bakıyoruz:)bunun adına editör diyorlar:)kurumda.
evet işim bildiğin iş.kurum o işle ilgili bi kurum.krediler bu iş için yapılacak projeleri desteklesin diye krediler..proje çok.finans gerek:))

her işten anlarım o da ayrı:))))

özgün dedi ki...

Ay daha dün doğum günü partisi yapıyorduk noooldu dedim ki çok da ters bişey yokmuş sevindim, avatar beklediğim gibi çıkmadı, kadın aklı erkek aklı konusunda tamamen senin gibi düşünüyorum ama eğlenceli filmdi,
hayatımda bir kere sabah kadar uyumadım doğurduğum gece :)
onun dışında tavuk gibi yatar erkenden kalkarım,
(yine mi sigara diyesim geldi içimde kalmasın )

günün çok ekşınlı geçmiş valla heyecanla okudum
ne zaman emekli oluyon sen :P

penelope dedi ki...

sıradışı bi hayatım varmış gibi hissettim sayenizdeee:)))anormalmişim bi de:)))

yooo bildiğin sıradan hayat işte.doğum günü partisi derken yook be kardeeeşş,oğlum ben ,iki de arkadaş işte:) yoksa öyle konfetileeeer ,amaaan sabahlar olmasın halleri değil.sevmem partileri:)
ve evet dün enteresan başladı ama neyseki günün ikinci yarısı normal sıradanlığına kavuştu.ben sadece bir ıslak saçın nerelere kadar gittiğine şaşırdığımdan paylaşayım dedim:)))ve emekli olmama var daha ama muhtemelen ben norma ya da james dean ya da prestley ya da mercury gibi gençö ölücemden emekliliği göremeyeceğim..ve eevvvveeet yine sigara:)))

Nesobaby dedi ki...

ay sen de mi bankacısın diyecektim değilmişsin :)) benim müdür devamlı geç geliyor erken çıkıyor yüzsüz gıcık uyuz diyesim geldi sizinle paylaşasım geldi :)

penelope dedi ki...

bu müdürler:))) hep böyle di mi....

ağzına sağlık ..iyi dedin..:)))))

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.