14 şubat -getirdikleri-götürdükleri ve bilumum saçmalıklar antoljısı

Sevgililer günü ulusal şeysine katkım olsun diye “hey yy sevgililer gününüz kutlu olsun be yaa” der bütün sevgilileri kutsarım. Kızları prenses, beyleri sir ilan eder ve kendi dünyama dönerim.
Karganın kahvaltısını bitirmesini beklemiş olan arkadaşım, eylemden hemen sonra kapımdaydı.(burada ona bi isim vermeliyim ne desem ona: “lady paradise..:)) )”

_ ne var zabah zabah.
_şekerim açsana. Kahvaltıya geldim. Sen yalnız, ben yalnız bu gün böyle geçer mi bee.
_benimki gayet geçiyordu. Kızım gitsene evine. Uyu, dinlen. Temizlik filan yap.
_açsana ya. Sıcak poaça getirdim. H…’nın poaçaları hem de.

Artık bu H. , poaçaların içine hangi katkı maddeleri katıyorsa, tadını benzerini bulmak mümkün değil. yataktan kalkmış halimle, hayır diyemeyeceğim tek şey kahvaltı da H.’nın poaçaları olacağından:
_geç… Geç içeri geç bakalım. Pazar sabahı cellâdı. Pazar kanseri…
_aman ne beee..biliyorsun ben teoman’dan ayrıldım .lan dur dur sevgililer gününe iki gün kala ayrıl.
_parası yoksa ..hediyeden yırtmıştır.
_ne alakası var penelope. Öyle biri değil biliyorsun.
_ne demeye ayrıldın peki.
_ilişkimizi gözden geçirmemiz gerek dedim. “bence de “ dedi.”yaaa demek öyle ,o zaman ayrılalım ,”dedim .o da “olur” dedi.
_sepetlemiş seni.
_öyle mi dersin.ağzıma s..m lan ben ..ne demeye dedimse ..iyi gidiyordu ilişki..sadece biraz sıradanlaşmıştı anlıyor musun penelope.bak bu gün ararsa gerçekten sevdiğini anlayacam .yoksa her şey yalanmış..ne dersin arar mı..aramazsa aramasın .bugünü beraber geçirecez canım kankitom benim.oğlan da var..süper olur. De mi..?!!!
_çay koy sen ..ben bi duş alayım ..algılarım yıkanınca açılır belki.anlamıyorum seni…..haaa bu arada manitalar günün kutlu olsun bee..



Manitalar gününden nefret ediyorum ..hayır kıskançlıkla kesinlikle alakası yok.sadece bu ticari zihniyetin, bütün bu özel durumları kullanması ve paraya pula dökmesi hoşuma gitmiyor.herkesin birbirinden beklediği şeyler üç boyutlu hale gelmeye başladı.Eskiden sevgilinin,senin elini tutup ilk gördüğü çiçekçiye girmesi ve (parası sadece ona yettiğinden ) bi karanfil alması insanı mutlu ediyor ,yanaklarını pembeleştiriyorken ,şimdi daha gün gelmeden hesap kitap yapılması ,en değerli –ki değerdeki kriter pahaca yüksek oluşu- hediyeyi alanın en sevilen olması anlayışı midemi bulandırıyor.bu paragöz düzen ve pulperestlik sinirimi bozuyor.

……

_annee..kredi kartını alabilir miyim?
_neyi.
_kartını.
_höönkk.????
_ya anne para ver desem bebek gibi para verecen. Hediye almam gerek.
_ne hediyesi.?
_anne nerde yaşıyon sen yaa.”valentine days.”
_o kim
_uffff anne bilmiyor gibi..
_ne alıcan sen bakiiim. Öyle kartla martla.
_anne şimdi derya hani Beşiktaşlı ya. Aynı zamanda beraber voleybol takımındayız. Şimdi onun antremanlara gelirken giydiği Beşiktaş eşofmanı çakma. Ben diyorum ki ona gideyim lisanslı bi eşofman alayım. Sence aaaccaaiip olmaz mı?
_hööössst..hadi ordan sıpaya bak.”lisanslı eşofman” mış.babası kıyamamış paraya almamış ben mi alıcam.al yürü git çiçek al ,karanfil al bi tane.
_anne o salak mı bi tane karanfili kabul edecek.
_uleeeen salak mıydım ben. Baban almıştı banaaaaa.
_:))))))))) annneeaa sen de ucuza gitmişsin beee.

Yasal uyarı: Buradan sonrasını çocuklara izletmeyiniz. Zira şiddet içeriklidir. Hayalimdeki güdümlü anne terliğini üretenin ben var ya kırkı yıl kölesi olucam..

…..

Oğlana üç beş kuruş verip daha basit ama daha anlamlı bişeyler alması için ikna ettikten sonra / bilirsiniz klasik anne konuşması ,hani amerikan filmlerinden öğrendiğimiz ,(yoksa bizim anneler direkt terlik, ),oğlum hediyeyi hissettiğin bişeyden seç, pahaca büyük olması değil ,maneviyatının büyük olması gerek,sen onu satın almıyorsun ,duygularını ifade ediyorsun gibi bişey işte../ ohhh kartı kurtardık ehehehehe/ onu yolcu ettim.

_eeee..arkadaşım ..çay da hazır.madem geldin sende .hadi bakalım .bu gün beraber bişeyler yapalım.sinemaya filan gideriz ,gidip oturalım bi yere yahut.
_şşşşeeyy.canııım yaa.. ben hemen gitmeliyim ..kuaföre gideyim hemen ..teoman aradı ..aaaaaaa. çığlık çığlık çığlık./zıplamalar zıplamalar/ beni özlediğini ,barışmak istediğini söyledi..aahahahahaha..
Ben hemen çıkıyorum canım ../sarılmalar sarılmalar/
Kapıda telaş telaş telaş..
_aaa canım.ayıp olmaz sana de mi?.
_yok canım ne ayıbı da uykuma neden …tın acaba …..
_canım kankitom benim.seni seviyorum laan ..bu arada sevgililer günün kutlu olsun.
_s..tir.

…………

De hayden bakalım….
Oğlan gitti. Katli vacip arkadaş gitti. En mühimi benim uyku gitti. Pazar günü rahat rahat uyuyayım diye dünden temizlik de yapmışım. TV. de bi halt yok. Ne yapalım peki biz.
Devlet tiyatrolarının iyi bi oyunu varmış, bugün. Davetiye gelmişti.14.00 de. Ona mı gitsem.
Hee bakalım ona giderim şimdi..

Vaaay be manitalar günü ha..

……………

Sokaklar insan kaynıyor.ne kadar da çok sevişken insan dolu bu memlekette.ama herkesin elinde bi gül.. kızın birinin elinde ben diyeyim eşşşek kadar ,siz deyin fil gibi bi teddy bear ..sevgilisi yılışık oğlan da yanında.öyle birbirine baka baka ,ağızları kulaklarında laa laa laaa laaa laa laa laaa(şirinlerin müziği burası) şeklinde yürüyorlar.gayri ihtiyari suratımda bi ekşimişlik..hani biz ilk gençliğimizde sevgilimiz olunca böyle saf salak dolanırdık ,şöyle bi banka filan yan yana oturacak olsak ,denize karşı bi romantizm şeyedicez diyelim ,hemen bi amca gelir “hoooop aile var burada sıpalar “havasında ,aynı benim şimdiki ekşimiş suratım gibi bi suratla bakardı.Olayı hatırlayınca “ noooluyoruz “ dedim ya..ben de nedir milleti izlemeler filan .yürü bakalım,git bi film falan izle.üç beş yeni kitap al eve ..
Bu arada telefonlarıma /iş, şahsi/, mesajlar da geliyor. Bu günü fırsat bilenler , “hayır “ cevabını naz sananlar… Burada yazmak isterdim aslında ne kadar abidik gubidik mesajlar olduklarını. Ama mahremiyete saygı de mi?
Hiç biri de umurumda değil açıkçası.
Şarkılardaki sevgiliyi mi bekliyorum nedir? (Bknz dip not)
Sanırım o sevgili de o şarkılarla beraber öldü..
Yürü bakalım penelope..tiyatroya… oyunun başlamasına az bi vakit var..
Şu an istediğim tek şey yıllar önce var olup şimdi olmayan o kawasaki croossun üzerinde olmak ,ve vuuuuuuuuuuuuuuu uzağa uzağaaa daha uzaaağğğaaaaaaaaaaaaaa….:)))))))
Yaşlanıyorum ben bee.


dip not: (ki sonradan eklenmiştir)
şarkılardaki sevgili
-sahipleneciğim ve beni sahiplenecek biri olacak..çok modern adamları sevmem ben öyle :P
_yanımda rahat olucak -ben her halükarda rahatımdır zaten
_ben konuşurken dinlenmekten yoruldum ,konuşurken dinleyebileceğim biri olucak
_düzenli olacak
_komik (ama kesinlikle şabalak değil,komik,esprili...tiksindiren örnek :aptalca bi soran bay gerizekalı ya "neden" dedim.masadan hızla ,kaçarcasına uzaklaşmamı sağlayan esprisini yaptı:"kaplumbağa deden .ahahahahahaah " tanışayım diye ısrar eden arkadaşımın sonu olmuştur bu vakıa.)
_akıllı..pratik..kafası çalışan biri
_dünyadan haberi olacak
_sinema sevecek
_hız sevecek...:)))))
_şarap sevecek...balık sevecek:)))deniz sevecek
_benim hızıma ayak uydurucak :P

13 yorum:

özgün dedi ki...

son dipnottaki gibi bir sevgilin olsunnn inşallahh amin.

Sevgililer günü değil yakında unutulucak sevgili adı "pırlanta almalar günü" olacak tv de ki pırlanta reklamlarından kusmak geldi afedersin.
Ben sevgililer günü kalpleri yaptım sevdiklerime verdim maksat anı olsun eşime birşey almadım o da bana birşey almamış (bekledim ama bir çiçek neyin) böyle geçti bugün de çamaşır , yemek vs her hangi bir gün gibi.

penelope dedi ki...

aklıma bi arkadaşımın anlattığı olay geldi.yine bi sevgililer günüydü.aynı geyiği yaptık: "nedir canım sevg,lier günü.yozlaşmış bimbir çeşit fikirden biri..amerikan ticari zeka işte..hödö hödö de hey hey.." yani herkes salak bi ikimiz akıllıyız bunla.o kadar konuştuk konuştuk akşama telefon etti bu :
"ya penelope ..benim sevgilim dedim ya sevgilim filan değil ya tam bi hödük ya...insan bi çiçek alır yaa.hiç bişi almamış yaa."
sabah konuşan kimdi aceeebee..
aklıma geldiyse senin olayla alakası yok.:) kesinlikle..bağlantının çıkış noktası "beklerdim çiçek neyin"..cümlesi...
onun dışında sevgili özgün,sen hediye paketi gibi bişeysin açıkçası.her an her saniye evde sürekli bişeyler..armağanlar.maaşallah diyeyim enişte çok şanslı .sanırım o da bunun farkında.ve açıkçası elinden herşey gelen bi sevgilim olsaydı,hediye almak zor olurdu.bunun kralını yapar sevgilim derdim .ki enişte bey de böyle düşünmüştür.ve oda bence aydınlanmış biridir bizim kimin.nirvanaya ulaşmış..."hediye ne..o da nee..bırak sevgilim hediyeyi..sen sunulmuş bir armağansın bana ve ben de sana sunulmuş bir armağan .tadını çıkaralım " demiştir..herhalde galiba sanırsam.
hem takma salla.bu gün sevgililer günü değil..manitalar günü:
sen onun manitası değilsin ki,karısısın..yihaaa,en klasik türk erkeği özlü sözünü söyledim.))))
çok mutlu ol dilerim..en mutlu...

özgün dedi ki...

ay bayılıyorum sana :P
hep yaz yine yaz kitap yaz yeminlen başucuma koyacam :))

penelope dedi ki...

alla allaa alllaaa allaaaaaa
verilen gazdan sonra penelope cenk meydanındaa breh breh brehh..
:))))
çok teşekkür ederim ben de sana ben de sana diyerek günün anlam ve ehemmiyetine uygun bi açıklama yapıyorum..
sen deryayı devir önce ben de kitap yazıcaaam..nihahahahaa beklesinler bizi..:)))

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Sen böyle daldan dala yazınca, öküz'de sekiz oluyor yorumumu paylaşacağım diye...

Yalnız senin delikanlı fena büyüyor... 8 yaşında ben eblek eblek havalara bakardım yahu; nerede kız arkadaş.. nerede sevgililer günü hediyesi.. taktir ettim.

off ulen offff... güya sallamıyorum ben de sevgililer gününü/şekilci detayları falan.. gel gör ki, son 3 gündür evin içinde dönüp duruyorum bu akşam kimi çağırsam da sarmalaşıp dvd seyretsem diye..

Otura otura iyice garı kılıklı birşey oldum zaten....

sevmiyorum bu yönümü..

özgün dedi ki...

Penelope, yorumunu eşime okuttum duygularımı bu kadar iyi ifade edebilirdi dedi bundan sonra bana sen yaz yeavrum duygularını gizleme :P
24 şubat doğum ğünüm heheu :))

penelope dedi ki...

sevgili öküz

benim delikanlı 6 .sınıfa gidiyor .ee dolayısıyla da böyle "kız muabbeti" ne hafiften dalmış vaziyette.
daldan dala yazmıyorum kiiii.aynı konunun bi bu tarafı bi bu tarafı aaaaa..sonunda yazmayacaksın artık bu ne beee daldan dala daldan dala..
ama senin yorumun olmayınca eksik bişey oluyor ,bi sonraki levele geçemiyorum sanki..nedir hacı bu?
...sendeki sevişken potansiyeli, nasıl değerlendirsek diyorum.damızlık mı seçsek..dağlara taşlara vuralım önce de...sonra haraket olmayınca yok gözleri değdi deme..hayır gözümüz yok alla bereket versin fakat dvd sarılarak seyretme fikrinin içindeki şu romantizmi sonunda doğaya açılarak :))) hareketlendirmek ...iyi fikirmiş dostum..mmmmmmm demedim desem yalan şimdi.
nası geçti peki..
(bu arada yazına da katıldım gülmekten ..hayal etmek kolaylaşıyor artık..)

penelope dedi ki...

özgüncüğüüüm,

honeyy..
beraber okuduğunuza sevindim .
enişteye not:
(enişteeee..aynen dediğim gibi bak..konuştuğumuz gibi..ikna olmuş görünüyor ha..yalnız hesap numaramda para göremedim ben..olmuyooo ama..peşin demiştik..)
delilere baaak..leeeyyynn kendi aşkınızı kendiniz dillendirin beeeaa.yok öylee..

sen de mi brütüs..sende mi şubat çocuuusun ..allaım şubatı ne güzel yarattın yarebbi.
şebeklik bi tarafa da ...çok sevindim ..başka türlü olması beklenemezdi zaten canım...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

asexuel biri olduğumu düşünmüyorum; ama senin düşündüğün gibi testesteron güdümlü biri de değilim yahu... bunu mu çıkarttın yazdığım onca yazıdan? pess..
(sorun bende ama muhtemelen.. zira, "nasıl anlaşılır" diye hic dusunmeden yaziyorum)

bu arada "virgül" var o tekliflerin arasında.. önce dvd, sonra dağ/bayır değil.. ikisi farklı zamanlar...

tööbeeee

sen coşmuşsun, b.ku bana atıyorsun bence..

penelope dedi ki...

bişi mi dedik şimdi yine dikenlerini çıkarmışsın..savunma mekanizmasına gerek var mı."nasıl anlaşılır" diye diüşünmeye gerek var mı..klasiktir hani ne kadar eğitilirsen eğitil,algılayabildiğin kadarsındır.algılama olayındaki sınırlar başka insanları anlayabilme kapasiteni belirler.ne demek istediğini elbetteki anlıyorm ve seviyorum kendi kendine konuşmalarını. birilerine bişey anlatmak derdinde olmayışından mütevellittir okumam ,izlemem seni.
testesteron güdümlü sanmıyorum hayır ,daha önce de demiştim içinde küçük bi buzağı olduğunu,ne kadar boğa konularına girsen de buzağı gibi saf bi yan var.onu seviyorum ben:)
ben coşmuş muyum? coşmuşum ha...inan bana coşmuş olsam değerlendirecek çok fırsat var.ama coşmadığımdan emin olabilirsin.sağlıklı normal bir birey olarak sağlıklı sağlıklı yaşıyorum ..ha eksik bi romantizm var evet ..o da tercihli bi eksiklik.dolar belki..kim bilebilir..
çizdiğin manzara keyifliydi,onu demek istemiştim.bok atmak değil bi kere..
sen de hemen kız:(

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

ben b.k atarak da seviyorum belki... sevgi sözcükleriyse ya onlar?:)

öküz'üm ben, ne bekliyordun ki?

hem öküz, hem alıngan, hem de yanlış anlaşılma paranoyasını kompleks haline getirmiş biriyim..

içimdeki buzağıyı gördün ha:) iyiymiş bu.. ayı mıyım, buzağı mıyım bir de ben anlayabilsem!

penelope dedi ki...

her gocimen erkeğin içinde duvar dibine çökmüş bi oğlan çocuğu var ..
ve dostum salla boşver kim ne diyosa nasıl anlıyorsa..umrumda değil.yanlış anlaşılmışım ,doğru anlaşılmışm..ben dedim ve bitti.ben dedim ve bitti.sen dedin ve bitti.anlayamayanlar için değil mi vay öküüüüzzz butonun senin.daha çok kıss you butonu tıkladıma göre anlamışlardan olarak ben anca aksi görüş savunma hakkımı kullanırım ama anlamak zorunda değilimdir.zira insanın algısını oluşturn şeylerden en mühimi sanırım yaşadıklarıdır.senin yaşadıklarını yaşamadan nasıl anlarım senin o olaya tepkini.yada benim abartılı bulduğun tepkimi ,benim yaşadıklarımı yaşamadan nasıl kabul edebilirsin..
anaaaammm.feylezof oluyorum dostlaaar hiimmdaatt..heellpp!!!!
barıştık mı?;)

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

;)

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.