anımsamak

öküz ün bugünkü yazısında kış çocuğu olarak kış ı özlediğimi hissettim.üşümeyi seviyorum.sıkı sıkı giyinmeyi.dumanı tüten bacaları,herkesin evinde olmasını..
ev düşüncesi bana hep huzur verir.evin içindeyken kimse sana zarar veremez,felaketler sana uğramaz,orda sana bişey olmaz..gibi gelirdi hep ..hatta ,büyük bi sel olduğunu ,kasabayı sel bastığını ,kasabadaki evlerin her birinin ,apartmanların birer yüzen ev olduğunu ve kimseye bişey olmadan yüzdüklerini hayal ederdim.sorunlu olsak da kendimi onlara ait hissetmesem de benim de büyükannem ve büyükbabamla birlikte "ailecek" "evimizde" sağlam kaldığımızı düşünürdüm.nuhun gemisi gibi...yüzen bi ev..aynı zamanda bacası tütüyor.içerisi sıcak ,güvenli...

belkide onları sadece o zaman ailem gibi hissetmiştim..nasıl hissedebilirdim ki...

-aynı annesi gibi bakıyorr...düşman gibi..
-tıpkı annesii gibi ..şuna bak..

arabayı kendisi kullandığı için hep katil kaldı gözlerinde annem.oysa kendisi de yok olmuştu kocasıyla .sadece oğulları değildi ki giden ..
onları ailem gibi görmedim hiç.ordan kurtulacağım günü iple çekerdim.kaçtım da kaç kez.ama hep döndüm..anlatmıştım.

hmmmmmmmm...bi yazıyı okumak bu kadar çok şeyi birden düşündürebilir mi..yoksa zaten kafam mı doluydu..

16 yorum:

Ayris dedi ki...

ben de kış çocuğuyum :) ve ben de pek severim. karı, kar sesine hele bayılırım. tabii eriyince çamuru olmasa daha iyi olacak :/
tabii bir de kat kat giyinip dolanmak problem...
neyse olsun, kış güzeldir...

özgün dedi ki...

Geçenlerde düşündüklerimi şimdi yazma vakti sanırım.Yarana tuz basmış gibi olur muyum diye yazmamıştım.

Geçenlerde bir film izledim "Deli deli olma" Tarık Akan oynuyor bir şarkı söyledi, sözleri dinleyince senin çocukluğunda büyükannenin evinde tam da bu hislerle yaşadığını düşündüm,

.......

"bir sarmaşık olsaydım,
sıkıca tutunsaydım bir yere.
sökülüp atılmasaydım,
köklerimi salsaydım derinlere.

bir sarmaşık olsaydım,
dolasaydım gövdemi döne döne.
günlerce aynı yerde kalsaydım,
hareketsizlikten uyusaydım.

bense ayrık otuyam,
her çıktığı yerden sökülen.
sarmaşık olmak isteyipte;
basit bir ot bilinen.

bir ayrık otuyam,
kökü olmayan, sevilmeyen.
sarmaşık olmaya özenen;
öylece bir ot işte..."

Sarmaşık oldun artık ama sen dünyaya bıraktığın bir kökün var hem de öyle kuvvetli ki..

penelope dedi ki...

ayriss,

kış çocuğu olmak bi ayrıcalıktır:))
kova burcuna tekamül eder ki -yani en azından benimki öyle-bu da iyi bişe...

çamur ..kat kat giyinmek..evet bu işin kötü kısmı..ama hangi güzel şe kusursuz ki:)




özgün,


:).
ayrık otuyam ..evet..doğru kelime bu.sarmaşık oldum mu dersin...
umarım oğlum köklü bir ağaç olana kadar yanında kalırım.düşünsene gidecek ikinci bi yeri yok...biran önce büyüseeee...

çok güzelmiş şarkısı..küçük pene için çok doğru bi şarkıymış..iyi ki büyüdü biliyor musun..
hep şaşarım "ah yeniden çocuk olsak " diyenlere..iyi ki büyüdüm.:))teşekkür ederim özgün.sabah sabah bi tane kristal gözyaşı oldu kirpiğimde ama bana büyüdüğümü ve artık mutlu olduğumu hatırlattığın için teşekkürler:)

özgün dedi ki...

Aferim lem peno sen içindeki gücü bulanlardansın :)
Ben de kış çocuğuyam hem de balık burcuyam :))

penelope dedi ki...

ANAAA balık..gözü yaşlı burnu sümüklü.evcimen romantik seni..

şu kitabı okumaya devam edersen bi "feng sui guru"su olucan ha..içimizdeki güç...redd söylüyor sana arkadaşım "ben böyle güzeliiiimm falan filannn.."nerden esti bilmem sana armagan edesim geldi çalıyo ya şimdi burda..eşlik edeyim ben de ..sana b...

Nesobaby dedi ki...

kardeşim gıcık mısınız nesiniz bir çok güldürüp bir çok hüzünlendiriyorsunuz önce alttan enerji verip sonra da hoop alıveriyorsunuz insanda psikolojik denge bırakmadınız :P bööö

ben ekim çocuğuyum şu dengesizlerden sonbahar, hüzünlü, romantik mevsim ..ben ilkbaharı severim kışı sevmem zor geçiyor hayat duruyor ( eskiden 3 ay tatil yapabilirdik yazın öğrenciyken , en sevdiğim mevsim yazdı ama artık ilkbahar oldu :) çıkarcı mıyım neyim?

size şarkı attım e-mail ekinde , geçen görmediniz mi gelmedi mi? beğenmediniz mi?
Penelope hiçbir hayat 4X4 jip olmuyormuş maalesef. Çok başarılı insanların geçmişinde hep acı dolu çocukluklar görüyorum. Benim süper ötesi olmasa da çocukluğum daha başarılıydı şimdiki halimden. Aile yönünden şanslıydım. Çirkin ördek yavrusuydum ama çok iyi arkadaşlarım vardı birsürü. Kimse tarafından aldatılmadığım insanlara çok güvendiğim yıllar. Şimdi hayat gözümde daha acımasız insanlar da öyle çok üzüyorlar. İş hayatımda hep şansızım yanlış seçimler ve yalakaların aksine yerinde sayan bir kariyer.Özel hayat desen o da öyle bişeyler işte.Hep dürüstlüğümden sebep kaybettim yalancılar adam kullananlar kazandı.Hep benden gider hiç bana gelmez fedakarlıklar. Hiç kendi evim olmadı , arabam bile olmadı :) Hiç para biriktiremem ticari kafam da çalışmaz. Bazen zor geçen çocukluk insanları daha başarılı yapıyor hayatta elini attığını koparan insanlar çıkıyor ortaya.
Son birşey... benim için de ev , yatağım, en huzurlu güvenli yerdir. Kendimi kötü hissettiğim zamanlarda hep yatağıma ışınlanmak isterim.

penelope dedi ki...

mutlu çocukluk muhteşem bi kazanım nes..evin olmaz,araban olmaz,şu olmaz bu olmaz..ama sırtını dönmeye korkmayacağın insanlr olur arkanda.güzel ,komik hatıralar biriktirmişsindir,sağlam bi psikoljın olur..ve büyümek biraz da o pembe bulutun etrafımızdan dağılması demek ya..mutlu çocukları ,rahat çocukların pembe bulutları çok yoğun,kafalarını sarmış burun deliklerine kadar dolmuş..işte başarılı olan adamların pembe bulutu çoook erkenden dağıldığından etrafı açık seçik görebiliyorlar.ve gördükleri manzaradan kurtulmak için canla başla çalışıyorlar.ödün veriyorlar..öyle ..monte cristo kontu gibi..
..hayat bu bi ağla bi gül ..

aikon dedi ki...

Penelope anlaşıldığı üzere bende bir kış çocuğuyum ve tipik arıza kovayım..iyidir kış çocuğu olmak ben memnunum ,kışlarıda severim..Kendini güvende hissetme konusuna gelince , sevdiklerinin yanı en güvenli yer ama oda göreceli zaman geçince kabus da olabiliyor.Öle olunca kendi için oluyor kaçabileceğin sığınabileceğin tek yer .SEN hep kendi içine kaçıyosun ,sığınıyosun ama ilkönce mazinin dikenlerini kesmen lazım ..hoş ben yapabiliyomuyum ,hayır sen güçlüsün yapmışsın ,yaparsın diyorum.Hadi kalk öle boş gözlerle bakma , kendine bir kahve ısmarla deniz kenarında ,yüzüne bir gülümseme koy,hayat her şekilde sana sormuyor zaten olacakları.

penelope dedi ki...

eçmişin dikenleri ....galiba benbloga bu yüzden yazmaya başladım.oğluma hiç anlamadım mesela çocukluğumu.ona hep komik ve güzel bi hayat çziip anlattım.yalan söyledim.çok güzel bi çocukluk yaşadım sanıyor.sansın.neden bilmesi gereksin ki..ama ..blog..snırım bunun için yazmaya başladım ben.bağırmak için.gerçekleri kuuyuya boşaltmak için.onun için de gizli kalmak istıyorum sanırım.ancak gizli kalınca anlatabiliyorum olanları.makas bu bloğ..bahçevanlar siz..blogun amacı bu.o yüzden bu kadar çok dinliyorsunuz benden.ve ..

kış çocuğu oldunu biliyordum zaten..çatlaklığın tartışılır ama var biraz sen de ..:) çalakların en makulu olarak kalabilirsin anca..ama hiç bi kova sırdan değildir..eheheehhe
siz kızlar arkadayken dönüp bakmaya gerekkalmadan yürünebilecek dostlar olurdunuz doğru.aynı mekanda çocuk olsaymışız..keşke...sağlam bi pene olurdu ozaan burda:)

penelope dedi ki...

ben neden yarım yazıyorum yaaaa...kelimelere bak..

özgün dedi ki...

Senin eçmişini seveyim pene :))
Klavyeye su mu döktün bazı harfler basmıyo yok kesin şekerli bişey dökmüşündür :P

Pene yazsa da laflasak der oldum cafe gibi oldu lem burası

bu arada kovalar dahi olur, kelimelerle oynar kova konuştu mu böyle aptal aptal bakar kalırsın :)
Hem matematikçi olur hem sanatçı herşey vardır onlarda.

aikon dedi ki...

Ağlıycam şimdi yaa..!hepimiz biraz arızayız ,ya da hala yeteri kadar taşlaşmamışız , en yakınımıza bile anlatmadığımız şeyleri bloglarda paylaşıyoruz.Maskesiz bir baloda gibiyiz yüzler görünmesede toplumsal bütün maskelerimiz klavyenin yanında kalıyor..Görüyorumki ne çok dostun var ne mutlu sana..:))

penelope dedi ki...

ağzımdan bal damlıyo y onlar dökülmüş klavyeye..bbööğğğğ...ıyykkk..espriye bak:(

evet sanal cafe..kız oturması oldu bu ...güzel oldu da.kovalar için dahi olur derler.evet.ben zekama hafızama çoook iltifat duymuşumdur ama ana sorsan bi aptalım..:)
onlar yanlış biliyor...:))

Ayris dedi ki...

yep, i'm the one, who's aquarius :p
yay burcu yükselenini daha çok taşıyorum sanki :) mantıklı olmam gereken yerde, çok mantıklı değilim.
ve evet, herkes burada maskeli baloda gibi, ama aslında gerçek yüzleriyle...

penelope dedi ki...

aikon,özgün,nes,ayris ve diğerleri...hepimiz için:

bütün kızlar toplandıkk toplandıkkk:)))))

duygusala bağlatmayın lan adamııı...

siz seviyoruuummm kızlar.anlatın beee.dinlerim ben sizi..güne sayfalarınıza bakarak başlıyorum...sero ve öküzü de kız olmasalar da anmak isterim.

ama kızlar başka tabii..siz olmasanız atlatamazdım..son zor zamanları..dilerim -böyle en içten ama- bütün istedikleriniz olsun.hatta dur şöyle diyim: alla ne muradınız varsa versin apla..alla sevdiklerinize kavuştursun.alla...
(sayfayı kaparken bozuk paraları şöyle kenara köşeye atıverin leeyynn.o kadar dua ettik.oluuumm ben onca duayı cuma namazından sonra cami avlusunda etsem milyoner olurdum beeaa)

penelope dedi ki...

ayris,

yay burcunu severim .çok olgun çok uyumludur.yani tanıdıklarım öyle .ben bi aslan annesiyim amanınnnn amanınnn sormayın...

bu dediğin olaya yani maske olayına pesimist sultan bi yazı yazmıştı ben de bi yorum yapmıştım.onu yayınlamak isterim aslında.dur bi yazı olarak yapiim bunu..:)

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.