okuyalım ve gündem yaratalım : gizli kimlikler

pesimist sultan ...güzel bi blog.yeni başladı.yazsa güzel olur.okuyoruz "ayilecek" .

maske ve gizli kimliklerle ilgili bi yazı yamıştı .ona yaptığım da bi yorum olmuştu.gizli kimlikler ..neden gizliler..en azından ben neden gizliyim...

pesimist sultan
ben görüşümü orda dedim.bu gün bi kaç kişiyle bi kaç kez gizli kimliğimden ,neden gizli olduğundan ve neden bi maske kullandığımızdan konuştuk.sanırım yapabileceğim en iyi açıklama burdaki yorumumdu.o nedenle ve yeni okuyup sevdiğim bu bilokuu işaret etmek amacıyla kendisinden izin alma terbiyesini göstermeden buradan yazıyorum.

tartışma konusu..
pesimist sultanın yazısı değil tartışma konusu olan.gizli kimlikler..tamam mı.

15 yorum:

A-H dedi ki...

guzel bir bloga benziyor, izlemeye aldim sayende sagol :) gerci bunlarin konuyla alakasi yok ama :)

penelope dedi ki...

:)güzel evet.
konuyla alakası yok evet ama amaclardan birine ulaşmış ne iyi:))

özgün dedi ki...

Neden maske takıyorsun?
Hayatta yeterince seni tanıyarak yorumlayan insan var zaten kimi iyi kimi kötü ama hep beklentili,
ama burda anlatılanlar verilen cevaplar karşılıksız, koşulsuz..
Sana kendini daha iyi hissettiriyor 680km uzaktaki birisi sana istese de kötülük yapamaz sağ üst köşeden "çıkış" dedin mi kapanır bütün sayfalar burası güvenli, soft,sağa sola çarpmaz kafan gözün, güç sende ipler sende...
Bir bakıma bu yarattığın "blog" bir dünyaysa "tanrısı" sensin kuzum :)

Nesobaby dedi ki...

Oraya da yazdım buraya da yazacağım yorum. Susturamazsınız benii :)) Ya bizi herkese ele güne anlatmış Özgün, bu arada bizi sadece örgü ören kurabiye yapan domestik kadınlar olarak göstermişin cık cık cık neyse hahahah :D yok yok şaka tabii..
Gerçekten bu ara böyleee ele güne anlatasım var hatta yazasım var bazı şeyleri isyan bayrağı çekip onu bunu çekiştiresim var ama yok bir kere adımız nesobaby 'e çıkmış malum çok meşhur bir kimliğim bu camiada :P yani bu Tarkan'ın sokakta yürüyemediği için NY 'ta sıradan bir insan olarak yaşamayı tercih etmesi gibi, şimdi biri görür bozulur ( aslında bozulsun çünkü ben de bozuluyorum yaptıklarına belki bir daha yapmaz) böyle bir kaygı ile ben bu aralar yazasım olanları yazamıyorum. Acaba diyorum alternatif bir bilog açsam da yazsam mı? Gizli bir kimlik ve maske ile? :) Ayy nasıl çekiştiresim var milleti :)) Bu arada sen kimliğini gizlemen sayesinde holyvud senaryosu hayatını bizle paylaşıyorsun, aksi halde biz de seni bilemezdik muhtemelen yazacağın konular da çok kısıtlı olurdu bizimkiler gibi :)))

MMO dedi ki...

benim kimlik anonim ama tanıdığım insanların çoğu blogumu biliyor.ben söyledim çünkü. hiç de rahatsız değildim en başında. yalnız çalıştığım işyerinde lafı yayılınca rahatsız olduğumu itiraf etmem gerekiyor. tamam ben de pasta börek yapıyorum çoğu zaman ama kişisel bir şeyler yazacağımda, "len şimdi müdürüm veya eski sevgilim veya eski sevgilimin arkadaşı okur mokur, yazmıyım" dediğim çok olmuştur. Bu sebepten kendi kendimi sansürlüyorum bazen.. Dolayısıyla sana katılıyorum penelope.

penelope dedi ki...

sevgili özgün,

(böyle başlayınca da aklıma ilkokulda elime tutuşturulan hatıra defterleri geldi:P sevgili özgün bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için.....iiiğğğğ..asla anı defterim olmadı ve bana zaten yaz diye pek vermezlerdi veren bi iki iyi kalpli kızın defterine de öklüm tehlikesi işareti çizmiştim.altına da o zamanlar anlamını bilmiyorum ya : danger ...yazmıştım.psikoljık manyak bi çocukmuşum vallaha:) )

neyse sevgili özgün,

haklısın bu sayfada kral benim..alem buysa kral benem.sadece anlatmak istıyor insan bazan birilerine.ertafın nasıl tepki vereceğini bilmek istıyor.ne diyecekler nasıl görünüyor uzaktan.bunuyan komşuna anlatsan biliyorsun ki o gün orda kalmayacak.yarın soracak diğer gün vah vah lanacak .öbür gün duymasını istemediğin biri duyacak.."hay çenemin bağına "diyeceksin kendine o zaman..o yğzden penelope olmuş,anlatıyorum.ama bazan ortaya çıkma isteği doğuyor hayatımdan rresimleri orasını burasını oyup kesip gölgeleyip koyuyorum.normal insan davranışı değil evet..ama kaç kişi kaldınız ki siz normaller:) de mi:)

penelope dedi ki...

bloğumun prensesi nes,
yeminle bak alla çarpsın ,blogumun prensesisin sen.biz zaten neden varız seni eğlendirmek için.
takılıp etsem de sayfanı açarken şöyle diyorum her seferinde :
"geel bakalım preenseeess..ne yazdın bakalım sen bu güüüüünn "

neden böyle diyorum bilmem ..ama diyorum.
sizi çekiştirmedim başka bloglrda bee.kızıııımm domastıc kadın gibi mi anlatmış leeynn.olur mu .kendi kimlikleriyle var olan bi kaç bloger var mesela benim arkadaşlarım işte nes ,özgün ,oya gibi..dedim.onlar da benşim gibi sır ,giz ,küfür yazmıyorlar .muhteşem paylaşımları var bu nedenleonları gören bi tanıdıkları olsa anca tebrik eder eleştriremez dedim yaaaa.neee.
özgünü de kışkırtıyosun ordaa..
yazmak gerek bazan ..ya da şarkı söylemek lazım avaaaz avaaazzz..tamam yazmak..o daha makul..
gerilimlerini biriktirme derim ben.o gün kızdığın kişiyi başkalrına şikayet etmek yerine direk ismiyle,ima etmeden sorgula..yaz maıl at .bazan sen kırılıyorsun ama karşı taraf seni neden kırdığını bile bilmeyebiliyor.tavşan dağa küsmüş ,dağın haberi olammış misali.höykürmeni tavsiye ederim.aksi halde cipralex ,majezik gibi çeşitli saçmasapanlara gark ediyosun kendini..ya da kırmızısına yandımın marlborosuna..anladın prenses...höykür.ayrıca da sayfalarınız seviyorum ben.ve de maıl attığın şarkıyı her sabah dinliyorum:)

penelope dedi ki...

sevgili ayazma,

espri anlayışım o kadar zayıf o kadar kısıtlı ki demek seni ne zaman görsem şunu diyorum bak:
"ayazma..aaa yaz ama seen.."
görüyomusun bu kadar vahim durumdayım..

dediğin gibi ..beni anlamışsın ..demek istediğim bu.yoksa benim uln penelopeee..diye ortaya atılmak var ama özellşikle cinsellikmiş ,aşkmış meşk miş yazdığımda üst kattaki komşunun zaten hazırda bekleyen kocasının "demek öyle yalnızlık hissediyosun haaa..geliim ben " deme ihtimali bile -böööğğğğğğğ -klavyenın kulağına su kaçırıyor..
o nedenle böyle..hem tanımadan da sevebiliyor insan de mi..ben sizi seviyorum mesela:)

pesimist sultan dedi ki...

yine gündem yaratmışsın :) yaw gizli olsan ne gerçek olsan ne .. insanın her durumda başı dik olmalı . yaşadıklarını , yaptıklarını , yazdıklarını her neyse işte hepsini kendin inandığın için yazmıyor musun ? Birileri bilse görse ne olur . Kim görmüş , okumuş ne düşünmüş hiç umrumda olmadığı için burdayım. iflah olmam ben !

penelope dedi ki...

sultanım,

günaydınlaarr..:)

özgün dedi ki...

Bir de işin şu yanı blog dünyası için gizli kimlik kendi egolarını tatmin için bir yol bazı blogları okuduğumda bunu çok fazla hissediyorum, gerçek dünyada ezik mezik bi tip blogta olmuş yahşi cazibe :)
Yazmak öyle birşey ki cümlenin 3 öğesini bilmekle olmuyor, yazabilmenin dehası başka iyi okur bunu bilir :)


Kimlikli kimliksiz farketmez olduğun gibiysen iyidir hacı mesela sen penelope seni bu kadar sevmemin sebebidir bu.Olduğun gibisin hayat hikayen ne kadar anormal olsa da ilgimi çeken senin samimiyetin, sen burda iki zincir çek 3lü trabzan yap desen de ben okurdum seni.
Gel öpüjemmm :P

bu arada benim de hatira defrerim var sayfaları sevgili özgünle başlayan sepet sepet yumurtayla biten yazılarla dolu :) heheheh

penelope dedi ki...

özgün..senle yazımayı bundan seviyorum .senin bundan fazlası olduğuna kalıbımı basarım.yani kelimelrin , vurgun ,örneklerin ve de anlattığımı aynı yerinden farklı şekliyle algılayabilmen -ki bu matah bişeydir-aslında senin ıceerg olduğun izlenimini veriyo bana..
zaten deseydin ki anı defterim yok ..öylle şaşıracaktım ki:))))sepet sepet yumurtayı da yazacaktım yorum yaparken de yok lan dedim her yerde de olmaz ki..demek her yerde oluyormuş..
heryerde olduğundan emin olduğğum bi kaç şey daha var : mavileğen ,hacı şakir sabun:))) sanırım türkiye de herkesin evinde bi zamanlar mavi leğen ve hacı şakir sabun olmuş...bizim kuşak:))
şimdi bunların ne alakası var sa..:))

penelope dedi ki...

şu iki saniyede yazıyorum ya hani süper road runner ım ya ben ,ondan dolayı kelimeleri de yemesem ...ıceerg değil kızım yha iceberg..anladııın?

Nesobaby dedi ki...

Yaw bak uzun uzun açıklama yapmışşş
Deli Peno şaka yaptım :) hem ben domestik yönümlen de çok övünürüm.Ben de sana uzun uzun cevap yazacam :)) Kışın arkadaşlarla toplaştığımızda baktık erkekler hep PS oynuyor biz de kızlar kös kös oturmayalım örgü örelim ördüklerimizi de doğuya bir okula gönderelim dedim. Ve her buluşma böyle domestik faaliyetlerle renklendi . En son görümcem " ayy ne kadar domestiksiniz" dedi sanki ucubesiniz der gibi :)) Halbuki aldığım keyfi anlayamamıştı. Domestik yönüm sayesinde daha güzel yemek yapıyorum ondan, kendi bile diyor senin elinden daha lezzetli diye. Ben kurabiyelerimi işyerindekilere gösterdiğimde bazıları " senin böyle şeyler yapabildiğini bilmezdim " diyorlar , dışardan holivud yıldızıyım yaaa bu yönüm insanları şaşırtıyor ;) Ay yani hiiç alınmadım o lafa şaka yaptım haaa sana da ... Alınmam ben içi dışı bir insanlara, daha çok gerçek yüzünü göstermeyenlere alınırım çok kolay.
Peneco ben çok açık sözlüyümdür hatta konuşunca da ağır konuşurum biraz sivri dilliyimdir :) Bundan 1-2 sene önce bu açık sözlülüğümden sebep birkaç kişiyle görüşmemeye başladık.Ben düşüncemi söyleyince insanlara ağır geldi. Sonra sanki ona buna küsen bir tip gibi oldum hatta kocam eleştirdi beni bundan sebep. Ama haklıydım kendimce. Şimdi ben burdan yazsam yine aynı küslükler olacak kendisine desem de gerginlik olacak. Herkes eleştiri kaldıramıyor. O yüzden içime atıyorum ben de..Evet gizli kimliklerin bazıları beni de rahatsız etti tıpkı kendini pazarlayan sevgili arayan msn tipleri gibi. Ben de o yüzden gizli ama sadece adı gizli, iç dünyası kendisi kişiliği gayet açık net olan bilokçuları yani seni okuyorum :)
Amma uzun yazdım geneeee napayım sizinle buluşup konuşabildiğim tek yer burası :))
(facebook'tan tanımadığım biri bana mesaj atmıştı;
çok güzelsin prenses gibisin, seni simit sarayına götürsem gelir misin? :))) biri bana prenses deyince aklıma hep bu geliyor :)) ama çok sevindim gene sabah sabah teşekkürler cicim :* ) Sen de kral değil kraliçesin , Özgün de senin komşu ülkenin kraliçesiii :)

penelope dedi ki...

vuuhoohooyytt..
çekilin nes geldi...

kızım anladık anladık da bu uzun metrajı mesajı ne diye 3 tane yoluyosun acabaağğğ.bi kere okuyunca anlamıyoz mu biz..

:)simit sarayına mı götiriim dedi sana :)))))))))
yapmaya çalıştığın şeyler çok güzel.takdir edilesi gerçekten.bazan o küsecek bu küsecek diye sürekli alttan almak insanı kendine karşı acımasız yapıyor.sen zaten kırıcı olmazsın sanmıyorum ama eleştirmek istediğin ya da seni üzdüğüne inanığın şeyi makul bi dille söyle bence.içine atmak olayı çözmüyor sadece geriyor.sen kendini rahat hissettikten sonra gerisi teferrruattır.:)insanlar nedense bizi sevmelerine rağmen şunu şöle yapmalıyıdn ,şurda şunu yapmamalıydın,şunu şöyle yap...yönlendirme halindeler.oysa beni var olduğum şeklimle kabullendin ve sevdin sen.değiştirmeye çalışma.bırak..şimdi bişiey anlatıcam sana yooookk artııkk diyeceksin ..:))ama napiiiiiiimmm..büyükbabam dedi : bu kız şeytan mıknatısı..bütün köytü şeyleri çağırıyoo.denize atalım bunu..:))anlatıyorum..

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.