bir doğu masalı

önceki yazdığım konu ve de öküzün yazdıklarına binaen efem.....


sana bi masal anlatayım ben....bunu bana anlatıklarında ben etkilenmiştim...
doğunun masalları -kürt masalları diyeyim daha doğru olur- çok enteresandır..çenesinde dövme olan yaşlı teyzelerden- ki tütün sarıp içerlerken ve de 32 dişin üçte biri altın olarak- uzaklara baka baka sana anlatıklarında etkilenmemen mümkün değildir..yaşadığın hayattan çok uzaktır anlatıkları dünya ..hep bahsettiğim o "daha içeri " kavramını keşfedersin masallarında..onlardan biri...hangi konuydu hatırlamıyorum ,mor poşili teyze,anlatma gereği duydu. çenesindeki bir hilal ,iki yıldız dövmesine yaklaştırdığı sarma sigarayı ateşledi,ondan öğrenerek içtiğim şekliyle ağzından çıkan dumanı hiç boşluk bırakmaksızın burun deliklerine doğru üfledi,her iki delikten içer, doğru hava akımı oluşturan görüntü eşliğinde yarı kısık gözlerle uzaklara bakıp:

"bak hele...sana anlatayım bi masal..kürd masalı ha..yabana atmayasan..büyüh şıhlar anlatmış.şıhlar boştan anlatmaz..

vakti zamanında aha şu fıratın diğer yakasında bir delikanlı ne etmiş nasıl etmişse diğer yakadan bir kadına aşık olmuş..sal la karşıya geçerken görmüş kadını.karşıda oturduğunu bilmiş.aşık olmuş .gecelerce kadının karşıdaki ışığına bakmış..akılsız çocuk,hangi ışık onunki bilmez ki...ama bakmış..bi gün görmüş ki gece yarısı nehrin kıyısından karşıya bakan yalnız o değildir.karşıdan bakan bi kadın var onun gibi..bilmiş kadın odur.sevdiği kadında aynı derde düşmüş karşı kıyıya bakar..delikanlı koşmak istemiş,kanadı olsa uçmak istemiş...karşıya geçmek ,ona sarılmak istemiş..lakin fırat zorlu...taşkın..oğlan yüzme bilmezz.can havliyle atmış kendini suya.durduramamış artık içini.gitmek istemiş kadına...çırpınmış,sularla boğuşmuş,suları yutmuş.fırat onu almış,karşıya geçirmiş...
ne ettin deli oğlan demiş kadın..ölecektin az daha....
ben sana sevdalanmışım demiş oğlan ..yüzme de bilmem ..ama geldim..aştım suları geldim..sarılmışlar..ağlaşmışlar..sevmişler o gece..sonra oğlan bulutlarda uçar gibi geçmiş yüzerek karşı kıyıya...bir süre hep geceleri buluşmuş aşıklar..oğlan suları yarmış gelmiş..kadın uğurlarken onu eli yüreğinde beklemiş..
ve bi gün sarılıp uyurken ikisi.kadın oğlana bakmış,saçlarını okşamış..oğlan kadına dönmüş
senin şu gözün şaşı mı..
demiş..kadın irkilmiş...kendini çekmiş..biraz kırık ,biraz korkak
sen bu gece evine dönme...demiş..
olmaz demiş oğlan ...dönemem gerek
dönme demiş kadın..gitme bu gece...
olmaz demiş oğlan ..neden bu ısrar..
bu gece geçme karşıya ...ölürsün ...demiş kadın
anlamamış oğlan ..neden demiş..kim öldürecek beni

kadın oğlanın güzel yüzünü avuçlarına almış

sen yüzme bilmezsin...seni buraya aşkın getiriyor..bana olan aşkın geçiriyor seni katil sudan...ben doğduğumdan beri bu gözüm şaşıdır..beni tanıdığın da da şaşıydı..seviştiğimizde de..ama öyle aşıktın ki farketmiyordun bile kusurumu..bu kadar aşıktın ..bu aşkla suları aşıp geliyordun bana..ama artık kusurlarımı görmeye başladın ..senin aşkın bitti..bu gece seni götürmez bu su..

oğlan deli saçması demiş ..olur mu öyle şey demiş..hem yorgunum da biraz..gideyim ben..atlamış suya ..karşı kıyıya geçmeye ..daha coşkun gelmiş fırat o gece ona..oysa hergünki gibi..ve yetmemiş kolunun gücü suyu yarmaya...boğulmuş oğlan..


aklıma geldi....neticede hikaye...ama .....aklıma geldi...

19 yorum:

aikon dedi ki...

Penelepo anlattığın masal çok güzel ama aşk görsellikle başlayan, fizksel beğeni ile ateşlenen bir yanılsama hali ne kadar inkar edersek edelim ..beğeni çok önemli Arthur Schopenhauer un aşkın metafiziğini tavsiye ediyorum okuman için.,,günümüzde aşk tutkunun legalleştirilmiş hali gibi.tabi bence diyorum

penelope dedi ki...

schopenheur un neydi aklımda kalan sözü:
"erkekler kadınları çiftleşene kadar arzular, hele çiftleşme gerçekleşip de kadın artık ana olduktan sonra erkek başka dişilere doğru yelken açar" ..öyle diyordu ben de kızıyordum hep...okudum onu evet diğer kitabını da ."yaşam bilgeliği üzerine aforizmalar"..

mutsuz bi adam bu..karamsar..belki annesi dir sebep..ben de freud değilim ama herşeyi annelere bağlayabiliyorum bak:))))

fiziksel etkileşimi inkar etmıyorum hani dediğim gibi daha önce hiç bi prenses quasimodo ya aşık olmaz .şehvet hissetmez ..ama benim dediğğim başka bişey ..hani harcanıp gidene üzülüyorum ..şartlı sevgilere..ilk günki gibi kalmayana ,şartlı sevgiler: bacakların güzel ise aşk devam eder.ya da memelerin sarktıysa aşk sekteye uğrar.aşkın devam etme şartının fiziksel olgulara bağlanması biraz kızdırıyor beni..ha kızıyorum daa noooluyo tabii bişey olduğu yok havanda su dövüyorum sonuçta dünya bildiği gibi yapmaya devam ediyor..

penelope dedi ki...

yorumların onur veriyo ayrıca :))mirim:)))

aikon dedi ki...

İnsan sende bir cıvıl cıvıllık seziyor..görmesemde bir sıcaklık algılıyorum..Ben daha katıyım ve septiğim.İstanbul insanı olduğumuzdanmı nedir bilemedim..hala içinde bozulmamış şeyler var gibi.Pek bir yorum meraklısı değilimdir ama sana kayıtsız olamıyorum..Valla lezbiyen değilim :)))

penelope dedi ki...

valla ben de değilim..

akıllı insanları seviyorum ..dinlemeyi,okumayı..öğrenmek için doğmuşum galiba...öğrenmeyi seviyorum.cıvıl cıvıl ..evet..sanırım öyleymişim..kara kutuların içinde kaskatı bi çocuktum.ordan uzakllaştıktan sonra kendimin olduğunda hayatım ve oğlum doğduğunda ..artık dedim...bana ait bişeyler var..ve herkesin yaka silktiği,büyükbabanın şeytan mıknatısı olmakla suçladığı kız değilim..iyiyim ben..:)))o gün bu gün böyle uzaydan gelmiş gibi yaşayan bi manyak sayılabilirim..çok teşekkür ederim dediklerine..bi mukabele diyorum..katı ve septik bi kalabalığın içinden çıktım merak etme:))))ama değilsin..sadece seni hep çatık kaşlı az gülen beyaz saten fiyonk yakalı hayal etmeme engel değilsin o kadar ..ahahahaha..
herşey net..hiç bişey muallakta olamaz ,basit ve anlaşılır..üç kalem.. aynı boyda... yanyana... aynı renk..aikon değince aklıma geliyor:))))))

özgün dedi ki...

püü uzun uzun yorum yazmıştım sabah çıkmamış uleynn yanlış yere mi bastık

penelope dedi ki...

:)tüüühh beea

özgün dedi ki...

dur yazmasam olmaz bizbizeyiz nasılsa okuyuverin:)

Geçen annem aradı dayımlarla (nesonun babası olur)bahçeye kivi ekmişler.Çiftçi adam demiş ki; "bir erkek kivi ekeceksin yanına 8 dişi kivi ekeceksin erkek dişileri döller kiviler çıkar."
-Ayol o incecik fide 8 tane dişiye nasıl yetsin :)))
dedik güldük...

Yani doğa hep üremek üzerine programlanmış erkek bir çok dişi gezecek ve hepsinden çocukları olacak bence altında bu var davranışların.
Kusursuz dişi aramanın sebebi ise mükemmel genetik haritalı çocuklar sunmak doğaya.Kusur varsa üreme diyor patron, zaten taa cenin iken kusurluysan eleniyorsun.
Dişi ise güçlü erkek arıyor yuvasını ve yavrularını korusun diye.
Sevgi aşk ise bunların kandırmacası.

İmza:National Geographic

penelope dedi ki...

anaaaaaammm..ölmek istiyoruuumm..ben hangi gezegenden geldimse fırlatsınlar beni oraya yenideenn..eviiimiiii özleeediiiiimmmm..

leyyn herkes hatta herkeş ne kadar materyalist ne kadar realist ve ne kadar ...ne kadar...ne kadar bilim kişisi beeaa..özgüüün..romantik özgün....ciic özgün...hangi kalbi pamuktan, pembe panjurlu evleri örgüden,gülüşü güneşten özgün ...sende mi, beeaa..
hayat acımasız ,soğuk ve zaaaliiiiömmm dedikten hemen sonra benim zamanımdaki rafet el roman sesi ile şuuuuu hayatttaa neler oluuyooorrrr demek istiyorum müsadenlen:)

ben okurken leyla ,şirin ,aslı ,jane eyre gibi kızlar vardı..oğlanlar vardı ferhat ,romeo,kerem gibi...şimdi erkek kivi ve dişi kivi var ..ve bizim erkeklerin de rol modeli bu kiviler ha...

nayıırrr..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

ya.. penelope'cim.... dur, uzun uzun yazacağım.. hatta cevabımı kendi blogumda paylaşmayı düşünüyorum.. ama şimdi değil.. akşama(çok yoğunum)...

şimdilik sadece şu kadarını yazayım:

özür dilerim; samimiyetime / gevrekliğime ver lütfen... ama.... "aşkı m*keyim sana bir şey olmasın" yahut "mokayım aşkınıza" demek istiyorum izninle..

penelope dedi ki...

öküüüüüüüüüüüüüüüüüüzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz::))))))))))))))))))))))))))))

penelope dedi ki...

deli ettin beni seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnn

penelope dedi ki...

öküz :))) samimiyetini seviyorum ..senin şahsında senin gibi olan erkeklere yani pastanın % 99 luk dilimine höykürdüm ..sakın kızma :)))

%1 lik dilimden birini tanıyosan o üzerine alınmasın :)varsa nerde var bi de adres lütfen..pliiz..

özgün dedi ki...

Amaan penelope o %1 lik erkek var ya seni iki günde delirtir ne öyle mıç mıç romantik aşık,ağlayan duygulanan,çok konuşan, şiir yazan.. hööğk kızım bize göre değil valla gençsin güzelsin, arada yeşil gözlüsün gez toz, avlan çoş :)))

seni kriptona gönderem bi sürü süpermen bulursun :P

penelope dedi ki...

vallaha mı...

aşık olasım gelmiş zaten yaş 32 bahar geliyo..ondan coştum galiba bee..etrafta aday çok anasını satayım heriflerin hepsi ilk yemekte sana mı bana mı muhabbetine girince çığrımdan çıkıyorum ..
hepimize REDD in "hala aşk var mı " şarkısını armağan etmeye ediyorum da.......ne biliyem be ölmeden ...hani gençken ..hani hala manyakken ..hala arzularım ,çılgınlıklarım üzerimdeyken ...ben de bi kürek bi kayık bi lodos ...öyle romantik ..şeyettimdi..ben de sevmem öyle şiir yazsın ,ağlasın zırlasın...katttiiyen ..asla ve kat'a..benim dediğim ..hani yanında sevişmeden uyuyabileceğin ...nası desem seni izleyerek uyumak bile ona yetecek bi adamdı..onlardan yok artık..ben de biliyorum düzene ayak uydurmayı..ne engelim var gel ulan desem ,yemekten sonra "sana sana ..ben de oğlan var olmaz " desem..gönlümü eğlesem...sigaramı yakıp,iki seçenekten hangisi olursa bana uyara yatsam ...iki seçenek derken : ilki sevişmenin derecesine göre hislenmesemde performansın iyiliğine binaen periyodik buluşmalı bi ilişki...ikiinci seçenek : aramızda oluşacak yakınlaşmanın sonunda cinsellikle başlayıp yüreğe gidecek bi ilişki...
bakalım hangisi olucak..hangisi olursa razı pazar ,uyar abi bana ..desem...o zaman ben olamam ki...değilim ben:( ne biçimim ben böylee yaaa.öl penelope öl..
kriptona da gönderebiliyosan var yaaa ...kıızzz..valla mı..

özgün dedi ki...

hea itina ile örgüden uzay mekiği yapılır :))
ölme gülüm çıkacak o er kişi ortaya elbet bir gün...

penelope dedi ki...

örgüden sevgili yapsana bana ...fiziksel yapısını ben tarif edeyim ,içine sevgisini sen koy:))))

aikon dedi ki...

Penelope çok güldüm yaa..benim hakkımda yazdıklarına..öle bir imajmı çizdim yaa..hala gülüyorum..birgün umarım tanışırız..Tahmin ettiğin gibi değilim o kadar söliyim...:))))))))

penelope dedi ki...

çizdin valla ..suçlu sensin...ya da benim ipe sapa sığmaz hayal gücüm:)))))gülsene vallaha hep...septik istanbul kişisi seni...

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.