EMPATİ

akşam bi kahve içtik arkadaşımla.bi kaç aydır leyla gibi geziyor.o kadar iyi ,nazik ,tatlı bi kız ki..zamanında çok güzeldi.ama iki çocuğu oldu.sıkıntılı hamililelikler geçirdi.hele ikinci çocuğu tosuncuk olarak (6 kilo kadar ) doğunca ,fiziğinde bozulmalar oldu.onu hiç umursamayan bi eşi vardı.ne zaman fıtness ,spor ,yüzme gibi bişeye gitmek için konu açsa adam hep oralara harcanan paranın derdine düşer ,ondan toparlanmaları için zaman isterdi.bu da "peki,nasıl dersen " der,kjendince "idare" ederdi.esnaftı eşi.İflas ettiler,kriz onları vurdu..bi kadının en basit ihtiyaçları bile ona lüks gibi geldi,çocuklarını büyüttü.yine "idare " etti.hep bahsettiğim hatice abla bize tavsiye verirdi,"yaranamazsın kocana...kadınca şeylerinden feragat etme.giyiminden ,kuşamından ,estetiğinden vaz geçme.." Ama bizimkinde nerde...çocuğunu iki sene emzirdi.çok kişi ona demiştir,bu kadar emzirmene gerek yok,bak göğüslerinin formu bozuluyor..Ama yine onun için fiziksel hiçbişeyin kıymeti yok,kocası da cebinden para çıkmasın da ne olursa olsun zihniyetinde zaten "yok iyisin böyle,ben seni böyle seviyorum"

sonra bi gün...artık yürümedi...ayrıldılar..çalışmaya başladı arkadaşım..kendine güveni geldi..konuştuğunda sadece susar ve dinlersin.o kadar akıllı ve o kadar tatlıdır ki..insanlar onu görünce önce zekasına ,sonra sevimliliğine vurulur.boşandıktan sonra bi sürü evlenme teklifi aldı,hem de iki çocuğuna rağmen .üstelik bu adamlar iş adamlarıydı,zengin ,kodaman tiplerdi.ama çocuklar için kabul de etmedi..sonra bi gün tesadüfen bi kez gördüğü bi adama aşık oldu.yolda karşılaşmışlar,romantik bi olay olmuş aralarında ,birbirlerinden etkilenmişler.telefon numaralarını almışlar birbirlerinin.ve aylarca sadece telefonda konuşmuşlar.İstanbul a gitme sebebim oydu..çünkü aylarca telefonda konuştuğu ,herşeyini anlattığı ,hayatımda ilk kez birine fiziksel hiçbişey olmadan hemde aşık oldum dediği adamı görmeye gidiyordu.uzaktan da dursam ,onunla olmamı istedi.hayatında hiç bi şeye bu kadar cesaret göstermemişti.İstanbulu bilmiyordu da.yanımda ol,en azından aynı şehirde olalım dedi.onun için gittim.İşten izin alamamıştı,çünkü şimdi çalıştığı kurumda dosyalar öylesine karışık ki,yalnız o içinden çıkabiliyor..bırakmıyorlar kızı .o da cuma günü deli gibi çalışı ,ne kadar iş varsa ,angarya lar da dahil yaptı.gece yarısına kadar ,ne olur ne olmaz diyerek pazartesi yapılması gerekenleri bile bitirdi.gece ona ,ofisine kurabiye çay götürdüm.anladığım kadarına yardım ettim.En azından on kadar dosyayı prıograma işledim.geceyarısı uçağı ile İstanbula gittik.plana göre onu tanımayacaktım,birlikte inecektik .ben ayırdığımız otele gidecektim.onu sevgilisi karşılayacaktı.normalde süslü bi kızdır.ama ona en doğal haliyle gitmek istedi.spor bi diz üstü etek,bi gömlek ,bi mont..fönlü saçlar,hafif bi makyaj..ayağında ,çantası ve montuna uygun babetler vardı.çok da tatlıydı bana sorarsanız.uçaktan indik,hemen arkasındaydım.elinde telefon,çıkışa yaklaşınca "sevgilim nerdes,n " diye aradı onu.sonra bir baktım ,karşıda kızarmış bi adam,bizimki ona doğru yaklaştı koşar adım.sarıldılar birbirlerine.hava limanında öpüştüler.ben yürümeye devam ettim ,çok da duygulandım açıkçası..adamın kucağında bi dolu papatya ...ona verdi.sonra Atatürk havalimanından peşpeşe çıktık..hemen arkalarındaydım..mutlu görünüyorlardı..metroya giden yolda yürüyen merdivenlerde ve metroda sürekli öpüştüler.söylediğine göre "ilk kez kadın olduğunu hissetmiş.."

"beni seviyor " diyordu hep.."penelope anlıyopr musun ..beni seviyor..yani aylardır sadece konuşarak sevdik birbirimizi..tanıdık,sevdiklerimizi,sevmediklerimizi,fikirlerimizi...beynimi seviyor ben,m..kalbimi seviyor.."

ne mutlu diyordum ona..."bak şansın döndü işte..harika..muhteşem senin için " diyordum..

iki gün beraber oldular.ikinci gün ayrıldı ,yanıma geldi..bi gece de beraber turladık şehri istanbulu..pazar akşamı da döndük.ertesi sabah işe yetiştik yani..:) her şey yolunda..gelirken parmağında bi söz alyansı vardı..uçuyordu..

Salı günü ,msn de konuşmuşlar..şimdi işte empati zamanı..lütfen herkes onun yerine koysun kendini..:

-Evet aşkım...muhteşemdi değil mi..
_evet ..de...
_evet de ..nee?
_beni nası buldun..beğendin mi?
_tabi ki aşkım..sana geldim ..koştum ,şartları zorladım geldim..seviyorum seni ben..
_hmmm..
_ne demek şimdi hmmm..yoksa? şüphen mi var..ya da ...sen beğenmedin mi?
_yok beğendim de biraz...
_söyle..
_yok ya..neyse..demiycem..
_hayır ateşledin fitili..söyle..
_biraz
_biraz ne...
_kilolusun sen ..yani ben çok kilolu sevmem ..zayıfla bence.yani reklamlarda filan izlemıyo musun..hani jeller var baseni ,göbeği ,bacağı inceltiyor..ya da ne bileyim fıtnesse git,yemeklerden önce su iç..veyahut yediklerinin kalorisini hesapla..
_.....
_hemen bozulma ..ben dürüst biriyim..söyle dedin söyledim..
_yani beğenmedin sen beni..
_öyle değil..zaten ben senin kalbini seviyorum ama.bence zayıflasan acaip güzel olursun.
_üzgünüm ..memnun edememişim seni.
_ettin tabii.ama ben ..nasıl desem ..ben seni böyle yüksek topuklu çizmeler ,klasik iş kadını kıyafetleri..böyle çok ..farklı beklıyordum ..hatta kısa süreli bi şok yaşadım seni görünce.
_....
_ya bak bozulmaca yok.sen olgum birisin..senle karşılaştığımızda daha tatlı ,dünyalar güzeli görünüyordun.ben ona göre hayal kurmuşum.o nedenle şaşrıdım biraz.hepsi bu..ama geçti..seni hala seviyorum..

arkadaşım sadece ağlamaklı olabilmiş.bişey diyememiş..sadece
-bana müsade edermisin..seni üzmekten korkuyorum şimdi,yanlış bişey söylerim ,ya da ağlamaklı oldum ağlarım filan ..üzülürsün..müsadenle kapatayım telefonu..ve üzgünüm hayal kırıklığına uğrattığım için..ben ..ben sadece çok romantik olduğunu sanmıştım..demek değilmiş..onun için üzüldüm ..
diyebilmiş..ve bitap şekilde uyuyor kanepede şimdi..üzerini örttüm..bıraktığım zıkkımdan bi tane içtim artık napiim.
ve ...anlayamıyorum bu dünyayı ben..başka dünyanın çocukları mıyız...
ve erkekler....sizi ne demeli ..bilemıyorum....

neden böylesiniz siz...........ve biz neden bu kadar zayıfızzzzzzz......

peki soru:
-bu kadar net olmalı mı? bunu söyleyerek neyi çzödü şimdi..
_bu söylenilenlere bozulmalı mı?

biz olsak ne yaparız...

9 yorum:

özgün dedi ki...

Haydaaa diyesim geldi iyi mi...
Dürüstlüğün içine ediyim afedersin adam öküzlük yapmış (öküz sen alınma)
Bunu diyebiliyorsa (salak mı o elbette biliyor kadının kırılacağını) o kadar da sevmiyordur..
Ve bence ikinci bir şans verilecekse aşka, evliliğe vs.
senin sevdiğinle değil seni sevenle olmalı o zaman herşey yolunda olur kırılmazsın, tükenmezsin...
Kadınların hatası bu önce sevelim herşeyimizi verelim hayalkırıklığına uğrayalım sonra kendimizi başka bir hayalkırıklığına atalım neymiş seviyormuşuz... yok yok ikincide taş basacaksın yüreğine kalbini falan açmayacaksın seni seviyorsa acımayacaksın :)

Arkadaşın genç kız gibi kaptırmasın kendini, güçlü olsun, bu filmi görmüştüm desin, bi magnum yesin bademli yola devam etsin.

Not:ayol bu zamana kadar ben seni hep istanbuldasın sanıyodum hee :)

penelope dedi ki...

muhteşem yorumuna teşekkür özgün...birebir değilse bilr bu cümleleri sarfettim ben de:))))bi de özlemişim seni:))

ve de ..leeynnn istanbulda olsam denizi özler miyiiim..öküz de sen de haaa...kaç yazıda diyoruz denizi özledim diye..arkadaşlık ilişkilerimi gözden mi geçirsem :))))))))))

penelope dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
aikon dedi ki...

Benim anlamadığım,,parmağında söz yüzüğü dedin ,adam beğenmese evlenme teklif etmez herhalde..yani ben öle algıladım ..benim anlayışım biraz gariptir.Çok mantıklı bakarım genelde.Evet kırılacağını bile bile öle laflar etmiş ama evlenmek de istemiş..BELKİ sadece açık sözlülüktür , arkadaşın eğer seviyorsa bir adam gibi konuşsun malum kişi ile hemen depresif olmasın bence ,,baktı kişi şekilci ve duygusuz güle güle desin.Erkekler hatun kişiler gibi ince değil biliyoruz hepimiz..

penelope dedi ki...

evet aikon..bu adamlarda bazan düşünürüm mağaradaki av psikolojısı hakim hala..birini avlayıp sıradakiiiiii diyorlar..bilmem ..o üzülüyor diye üzüldüm ben de.kendine güvenini kaybederse yeniden bu kez çıkamaz...teşekkürler destek kuvvet..:))bakalım nası halledecez bu sorunu..hoşgeldin ..yaşasıııınnn..

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Of of of... var ya.. diken diken oldu tüylerim.. (iç ses: yalan!.. dün tüylerim diken diken olmuştu aslında; ortalığı fena dağıtmamak adına sakinleşmeyi bekledim)

1- fiziki beğeni önemli bir şeydir.. Hiç masal anlatmayın bana; ortalama bir kadın; "ı ı" dediği bir erkeğe, değil bakmak, Pucca'nın deyimiyle "sümüğünü dahi atmaz"...

Yok aslolan aşkmış, yok onu fiziği için değil/kalbi için sevmişmiş... bu "çirkin/şişman/pis/looser" olan yahut bir yerlerde hata yapan saf insanların hüsnü kuruntusundan başka bir şey değil..

Oldu.. kadın erkeği beğenmeyince "e tabi, kadın o... seçecek"... erkek beğenmeyince "duygusuz küpek! puşt herif!"... Ohh ne güzel...

Bu kafayla daha çooook ağlar o arkadaşın..

not: bu sakinleşmiş halim.. düşün bak..

Adam daha ne yapsın be.... yüzük vermiş ulan.. gayet de kibarca(lök diye yüzüne söylese daha mı iyiydi? hadi ordan!) "her şey güzel ama; biraz kilo ver lütfen.. ben önem veriyorum böyle şeylere" demiş...

Her ne kadar homofobik bir insan olsam da(vik vik etmeyiniz "gizli eşcinsellik o" diye!); arkadaşı alnından öpesim geldi..

Adam gibi bir duruşla fiziği 2.plana atıp, kadınının aslen kalbini önemsediğini göstererek yüzük vermiş.. Ben seni istiyorum demiş.. (ben onu bile yapmam lan.. yanımda fiziğinden utandığım / rahatsız olduğum birini asla taşımam[marjinal durumlar hariç elbet.. Allah korusun; sonradan kaza geçirir/hasta olur vs].. siz de taşımazsınız.. "taşırım" diyenleriniz YALAN!!!!!!!! söylüyor..)

Şu hayatta en nefret ettiğim şeylerden biri "iradesizlik"... Özellikle aslen doğamızda olmayan bir şey mevsu bahisse(sex güdüsünü istediği biçimde kontrol edememek iradesizlik değildir mesela)..

Arkadaşına selam söyle.. mike mike ya o kiloyu verecek(-Ki erkeğin yerinde olsam koşarak uzaklaşırım oradan.. zira "evlendikten sonra kilosunu koruyan/kilo almayan" kadın bu-la-maz-sın..... Şimdi istediği kaar zayıflasın; 8.senesinde en az +10kg olacak[!!hamilelik "görece!!!!" istisna]) ya unutacak sevgili adayını, ya da "erkekler az buçuk salaktır".. kandıracaktır garibanı duygu sömürüsüyle.. tav edip, bir ömür mutsuz edecektir adamı...

sonra, "bu adamın neden gözü dışarıda..." ....

Daha ne yapsın adam san be.. Yüzük vermiş, istiyorum demiş!!

Efendi efendi söylemiş işte.. gurur meselesi yapmanın anlamı ne! sanki "b.kum gibi tipsizsin, git ameliyat ol" deniyor.

iç ses: daha geçen ay duydum bir kadından "aşk = sextir.. bir insanı cinsel anlamda arzuluyorsan, o işte aşktır" diye... 44 yaşında lan bunu diyen... bir dediğiniz bir dediğinizi tutsun! .... ne dengesiz, ne ne istediğini bilmez insanlarsınız! bedenimi değil kalbimi sev; aşk=sextir falan....

ohoooo... vallahi şeytan bunlar abicim.. bizleri sınamak için gönderilmişler resmen..

Bir de şu suçlamalara; duygu sömürüsüne bak! Sizin kalbiniz var; bizim yok sanki.. iddia ediyorum ki; bir erkeğin kalbi her durumda kadın kalbinden daha temiz/savunmasız/ard niyetsizdir arkadaş(kalp diyorum, beyin değil)...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Gerçi pardon.... madem önem veriyorum; en başından böylesine körü körüne ümit vermezdim ben..

Hem önem verip, hem de "hiç farketmez" dercesine olayı şekillendirmek.... evet; hiç hoş değil bu açıdan bakınca..

hırrrrr... adama da kızdım bak bu sefer...

penelope dedi ki...

öküüüüüüüüüüzzzzzzzzzzzzzzz


yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

ne zaman anlayacaksınız bizi...ne zaman şu kalp denen zıkkımın sağ ve sol karıncıktan oluşması ,kanı temşizlemesi dışında uhrevi ve manevi bişeye de yaradığını keşfedeceksiniz......ne zaman o bacaklarınızın arasında taşıdığpınız o ,o ,o,o ..."dünyanın merkezi " sandığınız o şeyin her canlıda var olan bir organ olduğunun keşfini yapıp,herşey burda bitmez arkadaşşşş netekim karaciğer gibi bişey bu daa ,ya da dalak malak..gibi....diyeceksiniz aceeeeppp..

ayy kızdım şimdi..............

coşmuşsuuun bakıyorum........ben de coştum şimdi bak..........

penelope dedi ki...

bi de katılıyorum sana :Ç erkekler daha masum...beyinlerinde üç beş mekanşzma çalışıyp sadece dümdüzler..ama kadınlar :)))kafada kırk tilki...kuyruklar birbirine değmiyo bide...o kadar geniş alan :)))
bunu savunamayacağım kadaınlar daha sorunlu ,evet...kurnaz...

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.