yaşlanıyorum

kardeşim sandıkları bu adam oğlum benim..aynı kitabı okuduğum,aynı filmi izlediğim..sakallarını kesmediğinde babam...yanımda yürürken kardeşim..boynuna sarılıp ağladığımda sevdiğim...kucağıma yatıp uyuduğunda oğlum..

allah herkesin evladını bağışlasın..zarar vermesin..okuluna yolladım bugün..kolu yaralandığından beri kesmek istemediği sakallrını kestik.daha çocuk yaptık onu.gönderdim..peşinden canımı da yolladım sanki.bilgisayarımı açtım ,sigaramı yaktım.daha sağlamdım ağlamadım.ekran açıldı..resmini masaüstüne koymuş.bilgisayarımı açar açmaz onunla karşılaştım.masasüstünde anneme demiş bir word sayfasına..
anneme..
gözlerim dolarak açtım.şimdiden özledim.




"anneme

sırtına sağlam bişeyler giy..çok içme.sigarayı da çok içme.karaciğerini kurtarsak köfte dudaklarını kurtaramayız dudak kanseri diye bişey var.bana lazımsın.şimdi sen ağlarsın.ağlama be.hiç yakışmıyor.burnun kocaman oluyor kıpkırmızı da.atletimi tişörtümü koklama sakın komik oluyor.kek yapmayı beceremıyorsun derhal öğren.çok para kazanmaya gayret etme herşeyimiz var çok şükür.okul bitsin çalışma da artık ben çalışırım.mesai yapma eve geç gelme.gelir gelmez beni ara.evlenme.:))bi de yapabiliyorsan düşük bel pantolon giyme anne giymee.
herşeye rağmen seni çok sevıyorum.söylemiş miydim.
not: anne o müzik kutusunu ben kırmadım.kız arkadaşım gelmişti eve sana söylemedim o çarptı yanlışlıkla kırıldı.söylemeyecektım ama yalan söylemek kötü bir his.onun için söyledim.aynısından bulursam alırım."

çocuklarının her biri memleketin bi köşesine dağılmış ,özlemlerinden her gün yanan yaşlı bi teyze dinlemiştim çok eskiden .derdi ki: "ana olacağıma bi duvarın dibinde taş olaydım."şimdi anlıyorum.....


.......
SONRADAN EKLEME
.......


aklıma anılar gelıyor onunla alakalı.


kedimiz alex e çıngırak almıştım.nedense alex ses çıkaran oyuncaklara bayılırdı.Efe daha küçük ,ne kadar desem 4 yaşında belki.en fazla....ondan çıngırağı istedim alexe getirmesini.çıngırağın ses çıkarmasını sağlayan taşları içinden düşmöüş ses çıkarmıyordu .hiç unutamadığım dialogumuz şu:

-efe..çıngırağı getirirmisin.
(kulağına yaklaştırdı ve salladı.sonra kocaman gözlerini açrak)
-çıngırmıyo ki annee...

:))))
......

bademcik problemimiz vardı sık sık ateşi çıkardı bu nedenle.ben de ilaç kullanmadan ateşinmi düşürmeye çalışırdım.nerden öğrendimse sirkeli su yapıp alnına sürerdim sabaha kadar bi kaç kez değiştirirdim.
bi gün işten geldim çook başım ağrıyor.yorgunum da .kanepeye uzandım.her zamanki gibi değildim ,yani gelirgelmez at olmadım sırtıma binmedi.ne bileyım uçak oynamadık,evde koşturmadım.ya da en sevdiği oyun "yengeç kıskacı" yapmadık.(ellerimi derince açar dört parmağımı birleşirir başparmağıma doğru yengeç kıskacı gibi açıp kapatır,
-bu yengeeeeeeçç çoooook fazlaaaa acıkmıııışşş.yemek yemesi gereeeeeeeekkkkk
diyerek çocuğun üstüne ütüne koşup ,o kaçarken bi köşede yakalıyıp kıstırıp,kıskaçlarımla pipisini sıkıştıtrır ve
-ööggghhh çok şükür doyydduummm deyip yatağa uzanmadım:)))(farkındayım sapıkça ama oyun işte)

gelir gelmez yattım.anaokuluna gidiyordu o zamanlar sapsarı bişeydi.
yanıma gelip sordu:
-annecim..hastamısın
-evet bebeğim.azcık galiba.
-ilaç içt6inmi.
-yok bebeğim .çok hasta değilim azcık.biraz dinleneyım geçer.
eliyle ateşime baktı.sonra buzdolabından sıvıyağı alıp bi kutunun içine suyla beraber koymuş,içine şampuan eklemiş..kendi fanilasını içine sokmuş yarım yamalak sıkmış tam uyurken alnıma koydu.sıçrayarak uyandım.yüzüden yağlı ve köpüklü sular akıyordu.
-napıyorsun oğlum
-ateşin var da anne.sana sirkeli su yaptım.bi de şampuan koydum içine sirkeli su kötü kokmasın diye...
........

5 yorum:

mydepo dedi ki...

şu kadarını söyliyim..mükemmel bir anne oğul ilişkisi......çok duygylandım şimdi..

penelope dedi ki...

:)teşekkür ederim mydepo..hoşgeldin:)

nafe dedi ki...

İnsanın çocuğu olduktan sonra hayata bakışı ne kadar çok değişiyor :) Allah ım acılarını göstermesin...

penelope dedi ki...

aminn.

o bana allahın hediyesi..18 yaşından beri bi ailem var dememı sağlıyor.düşünsene 18 yaşından bu güne yani 33 e kadar napardım ne yollara sapardım:))
oğlum değil erkek arkadaşım sanan var.
-tuuu kadına bak genç sevgili yapmış kendine
-ayol neden öyle diyosun pınar altuğ yapmadı mı..
:)))
bu nedenle de şanslıyım .ona çoook şey borçluyum çook.bi de pantolonlarımı kıskanıp kesmeseeee..

nafe dedi ki...

Pantolon konusunda haklı ama :) annesini öyle görmek istemeyebilir. Erken çocuk yapmanın zorluklarını zamanında yaşadın. Sırada güzellikleri var tadını çıkar bol bol hakediyorsun

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.