kuzumaaaa....

oğlum babasından geldikten sonra uzuun uzun süre :P ordan bahsetti..
evin düzeninden ..yani haftada bi mobilyalar yer değiştirmiyomuş orda.
nerden biliyor acaba? ona da cevabı var:
"eşyalar yer yapmış döşemeye..yıllardır ordalar bellii.."

ahh ahha ne önemli ne önemli..:/

koltuk burdayken bazan sıkılıyorum şu tarafa alıyorum ne var yani şimdi..
sonra iki gün geçmeden karşıya ..sonra bi gün sonra en eski yerine ..
noluyor yani öyle olunca..kime ne zararı olmuş acaba..böylece döşememizde iz olmuyor..bunu düşündü mü acaba...

uyuz bu çocuk ..bilmıyorum kime çekti..
bana mı? katiyen..aslaa..ve kat'a..

evet..en az benım kadar uyuz..


sinirimi bozuyor, ordan muhteşem bir malikaneymiş gibi bahsetmesi..sonuçta bi ev..bildiğin ev..kapısı var penceresi filan..tuvalet..

....

iki gece önce
"donun görünüyo anne ..giyme şu pantolonu eğildiğinde çamaşırn görünüyor " dedi..
ben de düşük bel pantolonu sevdiğimi ,bunu giydiğimde eğilmediğimi ,evdeyiim diye rahat hareket ettiğimi söyledim.
yetinememiş ,pantolonumu kıçından başlayarak kesmiş afedersiniz...
"al annee şimdi herşey daha ortada ..giyy.."...
"annnee..lütfen normal ol..normal bir annee..yüksek pantolonlar giyen mis gibi kurabiye yapan bir anneee.."

öyle yaptığı için konuşmuyorum onla..küstük.
sonra mantıklı düşündüm.oğlumun fazla gelişmiş iki sıpa arkadaşı var.onların yanında eğilmiş filan olabilir miyim acaba..ergen çocuklar bunlar..ergen adayı pardon..sıkıntı çıkarmış olabilir muhtemelen ..
eee napalım peki..efe beyımızın gönlünü nasıl alsam..

.....

"yüksek pantolon giyen (:P )( ıyykk),mis gbi kurabiye yapan bir anne!
o kadar üzüldüm ki aslında..geldiğinden beri "mis gibi kurabiye" yediğinden babasının eşinin harika bi aşçı olduğundan bahsediyor..

....

ona kurabiye yapmalım.annesinin de iyi bi aşçı olduğunu ,düzenli biri olduğunu bilmeli..komşular tarafından takdir edilsem de,neden bilmem hep oğluma yetersiz olduğumu düşünüyorum.sanki hani bebekken sürekli komşuma bıraktım ,öğrenciydim çünki,sonra işe başladım ..sonra hep çalıştım ..bu yüzden ona hep birileri baktı.kendi kendine bakmayı öğrenene kadar.bu yüzden acaba düzenli bi evi özlüyor olabilir mi? özlemesin diye neler yaptım aslında..işten gelir gelmez onla parka giderdik.o kadar yorgun olsam bile.
bi gün mesaiye kalmıştım,çok geç çıkmıştım işten.Eve geldiğimde -cennetlerde yaşasın- hatice abla onu zaptedememişti artık..parka götürmek istemişler ,ben annemle gidicem diye tutturmuş.ben geldiğimde de ağlaya ağlaya uyumuştu..kucağıma alıp eve taşıdım .koynuna girdim uyuduk beraber sarılarak.gece yarısını geçeli çok olmuştu ki ağlayarak uyandı:
"parka götürmedin beni..ben parka gidecektim..ışıklı ayakkabımı giyecektim"

o kadar ağladı ki dayanamadım.kalktık giyindik sıkı sıkı parka gidip sallandık.geceyarısı ..o zaman arabam da yok.sokaklarda kimse yok,korka korka eve dönmüştüm.neden anlatıyorum bunu.kendime kendimin aslında nasıll da iyi bi anne olduğumu mu ispatlamaya çalışıyorum..eğer bunu yapıyorsam sndığımdan da umutsuz vakayım bee..yada okuyanların gözünü boyuyorum ,ellerinizi kavuştup "ayyy e iyi bi anneymişş.." deyin diye..yok yaaww yapmazdım öyle ben ama...

işte ...ona kurabiye ypmak istedim..güzel olsun diye tariflere baktım.aklıma gelen ilk site OYA tabi..
/herkes oyaya baksın bi..nasıl mücadele veriyor var yaa.tek başına tutunmaya çalışan biri o..sonraki yazımda göreceksiniz

yalnız oya kurabiye göremedim kolayca yapacağım türden..kusura bakma ..zaten gittim başka bi tarif aldım yapayım dedim pembeleşmesi gerkmıyormuş beyaz oluyormuş onlar ben kızarana kadar beklediğim için yandı..:(
sonunda ceketimi giydim tırnağımda yağlı hamur kalmış halde hemde ,köşedeki pastacıya gittim.kurabiyelerini ısıtabilirlermi diye ricaettim.çok güzel yaptıkları o kurabiyeleri bi de mikrodalgada ısıttılar.eve geldim.efe beyimiz kurstan geldikten sonra ,gel bakalım çay ve kurabiyeye... davetimle bana baktı..
-sen mi yaptın?
-evet ne sandın..elle bak sıcak..bak ellerim hala yağlı..
-yanık kokuyor ama burası.
-evet bazıları yanmış.
-güzel olmuş anne.harika olmuş.
-mis gibi mi.
-mis gibi..
-yaşasın..
-annee hakan abiye söyle de sana tarifini versin.paketleri tezgahta unutmuşsuuunn..ahahahahahaha ahahahahaha.
-ne paketii..ne hakan abisi beeee.ben yaptım baksana elim hamuur ..görmuyomusun..
-ahahahaha annee çok komiksin sen yaaa.anneee valla ölücem şimdi..sen kurabiye yapamazsınki..aahaha
-yaaaa ..yapamam öyle mii yapamam öyle mii.yapamamm haaa.evet yapamam ..
üzgünüm be oğlum beee.çok tallihsizsin ha..leylek sarhoştu sanırım seni benim bacaya attı anasını satiim .yandaki komşuya geliyordun muhtemelen .o da senın kadar mükemmel.
-beniiim anneemm güzell anneeemm.sen kurabiye yapan anne olsaydın ben seni sevmezdimki.sen benim canımsın annem beniiimm..

oy oy oy sayın seyirciler ..artık ne kadar ağladım tahmin edin..eşşek sıpası babası kadar tatlı dilli.o da bana bakar:
-hangi bir çift göz bu kadar aşkla bakar.bakarken yakar.yakarken ıslatır başka bir çift gözü...
derdi..
yatğımızdan kalkıp o uyurken,komodindeki peçetenin üzerine yazmıştım unutmayayım diye..
öyle sevmiştimki o sözünü..

bu sıpa da öyle işte .ağzı laf yapıyor..güzel sevıyor..


bazan hiçbişeyim yetmediğini hissedyiyorum.sero nun dediği gibi tatiller çıkacak,özel günler olacak..daha sık görüşşecekler babasıyla..buna hazırmısın ..demişti..dediği gibi..hazır mıyım bilmıyorum..ama ...aramızdaki sevgi ..tutunma..bağ..buna ne derseniz diyin ..

:............;

ve onun doğum günü..yarın...resimlerine bakıyorum kocaman oldu artık..kınalı kuzum :)
hadi şarabıma eşlik edin dostlar..yavrumun şererefineee..göreceği güzel günleree...
ve sizee.ve sağlığınızaaa..ve şarkımla beraberrr..
ege denizineeeeeeeeeee..özledim kokusunu..kafam biraz güzel..çok da zırvalamasam mı acaba....

Get Your Own Player!


10 yorum:

Aslısın dedi ki...

Çok içlendim! Kelimeler kifayetsiz şu an.

pesimist sultan dedi ki...

penocum ne yazsam bilemedim , sildim yazdım , tekrar sildim. Sen iyi bir annesin ( bak benim gözümü boyamayı başardın :P)...söz kurabiye yapmayıda ben sana öğreticem..

Nesobaby dedi ki...

Yavrukuş istediğin tarif olsun ben sana yollardım aaa :))
İyi anne olduğunu ispatlamıyorsun düşüncelerini anlatıyorsun kendi kendine konuşuyorsun çünkü yazarken buraya, aslında biz varız da, aslında yokuz da sen yazarken..neyse anla işte :)
bütün anneler böyledir ( benim bildiğim ) böyle olmayan da annelik sıfatını hak etmemiştir onlar hep uykusuz kalmaya razıdır yavrusu için ( yavrusu benimki gibi pisi yavrusu olsa da :)) ve ana gibi yar olmaz bunu biliyorsundur ama kendin için de unutma..ne olursa olsun sensin Efe'nin annesi ex adamın karısı değil! kurabiye güzeli ;)

aikon dedi ki...

Pene neden zorluyosun kendini anlamadım hala.,kimse ile yarışmak zorunda değilsin ,Efe kocaman adam herşeyin farkında , yaşından büyük oluyolar babasız çocuklar..Sen bırak anneyi süper bir arkadaşsın ona.DÜŞÜK belde giymeyiver onun yanında.Ergen o ,annesi hayatında gördüğü en muhteşem kadın bırak biraz müdaheleci olsun.Sana gelince vara yoğa gözyaşı duygusal moda girme.Biraz bak arkana neler başardığını gör .Heeeytt ne de güzel yapmışım ben ,aferin bana de..Millete dağıttığın hoşgörüyü neden kendinden sakınırsın anlamam.Çok konuştum çok ahkam kestim ama sen verdin bu rölü bana haddimi aştıysam affola...iyi ki doğdun Efe ,şanslı çocuksun pene gbi bir annen var..

penelope dedi ki...

aslı,

içini seveyim aslı:)teşşekkür ederim..anladıım ben..


sultanıp,

haşmetmeapları hoşgeldiniz efeemm..la bi yorum yaptık sil dedik bi hafta çaktın oraya var yaaaa:))))hepiniz kurbiye öğretmekten bahsetmişiniz ne yani hepiniz kurabiye yapmayı biliyo musunuz..ben neden bilmıyorum yaaaa..gördüünmüü...
ayrıcada gözünü boyadım de mi..ahahah başardım:)))


ness,

kızım senın kurabiye şeysini unuttum ben beee.kusura bakma olur mu..zaten yapamazdım onlar profosyonel işi kızımm..
karameli çok sevıyorum bi de..bizim alex artık bi ayağı çukurda ..fotoğraf çektiğimde hırçınlaşıyor yemek yemıyor diye fotoğraf çekmıyoruz yoksa var yaaaa karamele beşş basarrr:PPP
yok be ..alex bi çirklin ki..ama canım o benim..
ve evet ..kendime yaıyorum belki ..öyleydi en başta..ama son zamanlarda bu kız grubu varya siz yani..size anlatssım var herşeyi..hele içmişsem demlenmişsen varya hepinizi kapı kpaı dolaşıp: "öpüüüceeemmm " nakaratını tutturucxam haa.:)) öyle değil tabi abarttım ama orda olduğunuz için anlatıyorum bazan biliyomusunuz..

yaw o kadın güzel kurabiye yapıyor diye çocuk hani "keşke benim annem o olsydı " dermi acep iye kıskanç kadın halleri yaptım kendimcee ..napiim.bu konuda hassasım ::PP


Aikoo,

bilgem..ak sakallı dedem benim../mecazen leen/

ben küçükken böyle sevimli aileleri olan aileleri /ne demekse/ bööyle imrene imrene izlerdim .keşke şimdi ben de orda olsam ,keşke beni onlara evlatlık verseler filan gibi saçma salak hayaller kurardım.bi an onların /allah bozmasın/ güzel yuvalarını düşününce efe de imrenir mi? diye şeyediverdim ne biliimm..
benim hissettiğim hiç bişeyi hissetsin istemem..hiç bi çocuk hissetmesin.inşaalah.hiç bi çocuk annesine benzediği için düşmanca bakışlara maruz kalmasın ,hiç bi çocuk başka bi evde yaşamanın hayalini kurmasın,hiç bi çocuk "allahım nolursun 23 yaşına geleyim" diye sabah akşam dua etmesin..
dityırum ya hep burda duygusal oluyorum yoksa bunları çok takan biri değilim.hayatım neşeli esprili geöiyor..ama bu sayfa benim hem geçmişee hem de içime açılan pencerem.o yüzden tüm hasetim fesatım karamsarlığım burda...:(
ayrıca da Efe adına teşekkür ederim..çok sağol.yazılarınızdan sevdiklerimi klasör yapıyorum.biraz büyüynce okusun diye saklıyorum ona..:))okuyunca sizi çok sevecek dostlarıımm:))
ayrıca da ak sakallı dedem dedim ya sana :)) gülmem geldi dur...

"leb" demeden... dedi ki...

ben bunu nasıl atladım ya :(((

geçmiş ve gelecek tüm doğum günleri ve hatta yılları mutlu geçsin :)

benim için öp oğlunu. sesli sulu öp, sinir olsun gehgehgeh

OYA dedi ki...

penelopecim,
çocuklarına yetersiz kaldığını düşünüp vicdan yapan kadınlarla dolu etrafım.ama hepside aslında iyi birer anne.sadece sen değil kentli kadınların çoğu çocuklarını küçükken bakıcılara bıraktı.ben de çok tahammülsüzüm mesela kızıma karşı.benim de vicdan azabım bu.ama bitmez bunlar.sen oğlunu çok sevip okşayan,koynunda yatıran,yere yatıp kafa kafaya verip müzik dinleyip,ciddi sohbetler yapan herşeyden önemlsi ona çok saygı duyan bir annesin.sen böylesin penelope.eleştirme anneliğini.
kurabiye tarifi verirdim sana bilseydim.ben daha çok pasta ağırlıklı çalıştığım için kurabiye tarifi bulamamışsındır.
efenin babasıyla görüşmeye başlamasına seviniyorum aslında.birçok sebebi var sevinmemin.iyi oldu bence penelopem...

MMO dedi ki...

Efe'nin doğumgünü kutlu olsun! Sen sen olduğun için özelsin, bunu da unutma. Ama gene de kurabiye denemek istersen, benim blogda kolay kurabiye tarifleri var, bi bak istersen. :)

özgün dedi ki...

ya ben de yazdım ama bağlantı koptu silindi hey allam uyuz kadın :P

Bak hele;
hiç bir kurabiye hiç bir portakallı ördek senin onun yanında olman kadar mutlu edemez Efeyi,
uzun sağlıklı ve mutluluk dolu bir ömrü olsun sevdikleriyle hep...

Nesobaby dedi ki...

Canım ya doğumgünü de kutlu olsun ben bu konuyu atlamışım kurabiye ve diğer kadın annelik mevzularına kapılıp :) Yarın da benim doğumgünüm :) Yaşasın Terazi Burcu !!! :D

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.