KENDİ KENDİME KONUŞMALARIM 1-

ALT BAŞLIK
KEŞKE AĞZIM BOZUK OLMASAYDI

konuşurken hayatıma yerleşmiş üç beş çakırkeyf "laga luga " var evet..bunlardan keyif alıyorum aslında.
her ne kadar argo olduklarını bilsem de..
bazan öyle yerleşiyor ki dilime; kayıt defterlerini anlattığım halde anlamayan ,sabırla bir kaç kez daha anlatmayı denesem de hala anlamamakta ısrar eden genel müdürüme
"aaaa sen de bi anlamadın hacııı " dedikten sonra anında adaamın "anlayasını getiren" cümlelerim var.keşke olmasa tabi.hani keşke şiir gibi konuşabilsem .
narin nazenin ..kibar bir aristokrat hanımefendi gibi..değil maalesef..
ama şunu biliyorum ,karşımdakine derdimi,öfkemi,sevincimi,"tebriğimi" anlatırken cümlelerimi esirgemıyorum.esirgeyenlere kızıyorum da.dilimizi katledenlere ,onlara prim verenlere ,koruyanlara da..tepkisizliğimize de..
herşeye tepkisiziz.

KIZDIM :/
yorum yapmış bi arkadaşımız öküze..dayanamadım cevap verdim.bana neyse..öküz kızıcak muhtemelen.bazan kızıyor çünkü.:P
o yorum yapanın özgürlüğü,onun konuşma tarzı falan filan evet ama ben tümevarım yapıyorum.genele doğru çemkiriyorum yani.
neden bu kadar çabuk ve yetersiz konuşuyorlar artık gençler.
"seni tebrik ederim " demek yerine "sana tebrik koyarım "demek ne kadar sevimli sizce..antipatik değil mi yani? kızdırmıyor mu sizi..
yahu sanane demeyin..o arkadaşı yanıma alıp
"keşke böyle i cümle kurduğunda ne kadar antipatik olduğunu bilsen " desek sıçratmış mı oluruz.yoksa ona ayna tutmuş mu..(özgünün yaptığı aynalardan )

bilmem üşengeçlikten ,sevgisizlikten ,somurtkan insanlardan ,içten pazarlıklılardan sıkıldım.

dilimiz ,konuşmalarımız,gülüşlerimiz kayboldu..insanlığımız da..

ALT BAŞLIK 2
İSTANBULDA BİR YARİM VARKEN DE KIZDIM:/

istanbulda hani benim eski sevgilimin kliniğine gittiğimde ona gelen müşterilerin hemen hepsine içeri girdiklerinde gülüümsedim.insan bi selam verir .hiç..bu insanlar oraya hayvanları sevmeye gelmiş insanlar.veteriner kliniği orası.içerde sahipsiz hayvanlar var ,kucaklıyorlar ,öpüyorlar ,seviyorlar.sevgilime onlara ücretsiz baktığı için teşekkür ediyorlar.ve ben hemen yanıbaşındayım ,"ne tatlı bi kedi değil mi? " diyorum diye beni öldürücek gibi bi bakış fırlatıyor
"sizinle konuştuğumu hatırlamıyorum " diyor..aayyyyy bayılıyordumm ben de konuş diye uyuzzz..
bu ne insan sevgisizliğii böyle..hayvansever olmak demek ,insanlara rahat rahat çemkirebilmek demek mi..

olayı hatırladım da ...anlatasım geldi...

sevgilime gitmiştim iki gün haftasonu için.o zaman da aramızda bi sıkıntı oldu.ben oraya gelemıyorum o bana gelemıyor.ailesi evlenmemizle ilgili tripler yapmaya başlamış ,onun da kararsızlığı canımı sıkmış.yani bi tuhaf dönem..gece de kötü geçmiş ayrılmaya karar vermişiz ama dostça olsun istıyoruz.bi selamlık hatrımız kalsın diye.klinikten çıkmak üzereydim içeri böyle uzun boylu esmer bi kız girdi.ben çıkmak isterken hani müşteri geldi diye beni "dur..konuşmamız bitmedi ..otur şuraya..devam edicez" diyerek masasına doğru yönlendirdi..ben de gittim onun masasının hemen karşısındaki misafir sandalyelerinden birine oturdum.ayak ayak üzerine attım kollarımı bağladım ve somurttum.esmer kızımız on cmlik topuklularıyla şak şak şak salına salına içeri girdi..gülümseyen kırmıızı rujlu dudağı,siyah dapdaracık pantolnu ,memelerini ortaya döktüğü teee nerelerine kadar açık düğmeli siyah gömleğiyle..tırnakları on metre..içeri girdi.sevgilim onu karşıladı hemen
"nerde benimkiler ..onları sevmeye geldim " dedi..
benimkiler dediği iki evsiz yavru köpek..G.onları yerlerinden çıkardı kız yere oturdu onlarla boğuşmaya başladı sevmeye ,"aaahh canlarım benim aahh ne tatlısınız siz..." bilmem ne ..tabi bu arada yavruları memelerine baastırdıkça onlar da yuvasından fırlatyıveriyo.her an bi podyum kazası meydana gelebilir..gayri ihtiyari gülümsedim .hani kızın köpekleri sevişi hoşuma gitti.gülümseyerek baktım .ona:
"ne tatlılar değil mi? " dedim ..karşıdan ben yokmuşum gibi hiç bi tepki gelmedi.duymamıştır gibi geldi bana.zaten pek de tepki beklemıyordum.G bana baktı .ben küsüm ya ona kafamı çevirdim.sonra yavrular kızın peşinden koşmaya başladılar ,
"sizi sevdiler bunlar çok dedim."ne kadar gereksizim ben ya..yine tepki yok.ırak tepkiyi yüzüme bakmıyor bile kız.yokmuşum gibi.anLam veremedim sustum döndüm yine önüme .beklemeye koyuldum.G. gelip masasına geçti.şimdi o koltuğunda ben tam karşısındaki koltuktaydım.kız da ayakta ve tam burmnnumun dibindeydi.yine G ye bakarak"sırf bu yavrular yüzünde seni alıcam G." dedi.G de bana baktı ,sonra kasılarak:
"tarih alayım ben o halde " dedi.ben de ona böyle gözlerimi yana çevirerek kızgın bi ifadeyle baktım..gözlerimin kocaman olduğunu düşünürseniz korkunç bi balkış yani..kız gitse de defolsam gitsem diye düşünüyordum..sonra kız böyle artistik bi hareketle "bakalım " dedi ve böööyle dönerek kafası bulutlarda gidiyordu ki yerdeki bi yavru kedinin ayağına bastı..G. ve o hemen telaşla eğilip kediyi kucakladılar .bişey yok bişey yok sesleri arasında dedimki ona:
"tarih marih derken kediyi eziyodun "

öyle bi öfkeyle baktı ki bana :
"pardon..bana mı dediniz..siz kimsiniz pardon .burdamısınız..farkındaysanız ben G. le konuşuyorum ."
"öyle mi .ben de müdahil olayım dedimdi.."

..kız G. ile vedalaşıp hışımla çıktı gitti.gelişindeki öfkeyi ,bana yokmuşum gibi davranışını ,birden celaleliverişini anlamadım hiç.bırak onu ,o haliyle bi de hayvanalrı deli gibi sevişini yan yana tutamadım da..insansevmez bir hayvanseverdi.ondan çok gördüm ve de..

HATIRLADIM DA :Z

(konuyu madem açtım bağlayayım da..o gün ayrılamamıştık. atatürk havalimanına kadar konuşmadık hiç.check-ın sırasındaydı valizimi veriyodum kargoya koysunlar diye .bi baktım elimden çekip aldı.hayır,gitme dedi..tamam dedim .:) hemen ..
neyse o gece geç saatlerde gizli numaradn çaldı telefonu G. nin.Açtı.Sabahki kız.G yi sorguya çekiyor .
-sabah yanında gördüğüm kız akrabandı galiba.biraz gergindim de ona biraz sert davrandım.özür dilemek istedim.
-ben de tahmin ettim gergin bi günündesindir diye zaten ona da söyledim.evet sıcak kanlıdır .hemen insanlarla kanka oluveriyor.samimidir.
-akraban mıydı?yanında mı şimdi.
-akrabam değil hayır.sevgilim.ve evet yanımda .onla konuşmak istersen yatıyordu.
-yo hayır iyi geceler.
G. bana dönüp
-aşkım senden özür diliyor dedi kabalık yapmıştı ya..
-kabul etmıyorum dedim çünkü benim burdsa olduğumu duyduğu halde benden dilemedi.senden diledi o..sanırım seni yokladı .ben ordamıyım değil miyim diye..kim bu kız?
-yok be canım aşkım.her zaman buraya hayvanları sevmeye gelen biri.onun gbi çok var .evde hayvan besleyemıyorlar,sevgilerini burdaki hayvanları severek gideriyorlar.
-bence bu kız senden hoşlanıyor.
-yok daha neler aşkım..madem öyle hissettin sana ne karışıyosun dediğinde tabi karışlırım sevgilimle konuşuyosun diye neden demedin.
-belki aranızda bişey olabilir ilerde diye..

bu kadar salak olamaz bi insan değilmi..ayrılıyorum ya ondan ..belki bu kızla aralarında daha sonra bişeyler olabilir diye G.nin sevgilisi olduğumu söyleyip bozmadım kızı.

bunları konuştum kendimle şimdi..aslında bi konuşlmuşum kii ..ooooo bisürydü dizi yapmaya karar verdim..daha sonra..

10 yorum:

aikon dedi ki...

Aynı saattemi ekran başındayız ne..ben dolanırken pat yazın geliyor...Sen neye kızdın şimdi pene..kızamı,insan sevmeyenleremi ,(eski)sevgilinemi,kendinemi,hayvanları kullanıp erkek arayanlaramı,nedir çözemedim ..güldüm ama alemsin yaa hatun.

pesimist sultan dedi ki...

yazarken böyle birde konuşurken duymak isterim valla ... Kızım Allah sana nasıl bir çene vermiş laf ebesi ... annem yıllar yılı çok konuşup çok gülerim diye söylenir dururdu .ne yazık ki peno gibi örnek bir tanıdık yoktu ; kadıncağız kıyaslasın , hızı azalsın . bu arada öküze yorum yapanları rahat bırak , bak sonra böyle takılıp kalıyorlar hayatına ... bir de şu dili katledecek bir cümlede ben kursam diyorum ama olmuyor beceremiyorum. ama üzerinde çalışıyorum...çok yakında gelecek :) ayrıca yarın akşam bloğuma bak sana bir sürprizim var..

penelope dedi ki...

aiko,
ekranları başında bizleri izleyen sayın blogculara......ne ekranı kızım yaaaww.ekran dediğinde aklıma bu cümle geliyor.:)
neye kızmadım ki...penopozamı giriyorum nedir ota moka kızasım var anasını satiim.:)))öküzde yazan kıza kızdım ona sinirlenirken aklıma hayvansever insansevmezler geldi ,tam ona da bi cümle bulayım derken aklıma G. geldi .veteriner ya..o gelince o salak kız geldi..o kız gelince de ....sonrasından korkup çıktım allah muhafaa adem babaya kadar gidecektim yoksa:))

yaşasın ekranları başındasın sen :))öpüyorum seni bi de seviyorum..

penelope dedi ki...

sultanım,
majesteleri
baksana bana sen ...sen bana geveze mi dedin ha majesteleri..
varya yemin ederim nasıl hemde..
konuşurken görünce üç çeşit tepki var bana..
1-kadınların tepkisi : ağızları kulaklarına ,aradakahkaha patlatarak bakıyorlar bana .bi de teniz mazçı izler gibi gözleri ellerimde..ispanyollar gibi bıdı bıdı bıdı bıdı konuşurken bi yandan da ellerim durmuyo maaşalah..mimikli konuşuyorum çok.

2-erkeklerin tepkisi: böööyle şaşkın şaşkın bakıyorlar yüzüme.bitti mi diyorlşar konuşmam bitince.bitti diyorum.baştan anlat diyorlar.komik geliyo ya..senle yaşayan yaşlanmaz yaaa,derler bi de ..:P

3-sevgilililerimin tepkisi: :))) cümlenin bi yerinde hemen öpüveriyolar ki susayııımm:))) böylee anlatmaya başlayınca çok çekiciyim de :P:P


not:
sen katledemezsin ki türkçeyi deli ye bak.ne güzel yazıyosun sen..
ne sürprizi..hadi yaa.ihtiyaccım vardı beee.güzel bişey olsun.brad pitt.chrıstıan slater..:)

aikon dedi ki...

Bilmukabele diyorum.Sana geveze değil tatlı dilli denir..Bizde ne böle penelope manyağı gibi olduk ya iltifat manyağı yapıcaz seni hee..

"leb" demeden... dedi ki...

yok kızım yok

biz senle kesin bi yerden akrabayız :S

7 kluşak 77 kuşak öncesi artık bilmem ama var bi şey :)

özgün dedi ki...

Üzerine afiyet ben anlarım kadından da adamdan da :)
benim diyen kadın yanından geçemez sesin, gülüşün, muhabbettin, delikanlılığın e bir de güzelsin kızım daha ne olsun..
Diyorum ya akıllı olman korkutuyor insanları az salak olaydın bak neler olurdu :P
Ya konuyu unuttum he :))

penelope dedi ki...

milleetttttt


mesaideyim ..umumiii müdürümle başım dertte gene..eve dönünce yazıcam hepinize..sizi seviyorum leyyynn..
allaın delileri

"leb" demeden... dedi ki...

dur dur

müdürün bekar mıydı, söyle de git.

muhahahah

Nesobaby dedi ki...

eee yazmamışın unutmuşun :)))
yaw leblebi bugün o kadar çok burada leblebi okudumki canım leblebi istedi iyi mi?
Ay şimdi yersiz olacak ayrıldınız bitti ama bu G veterinermiş pek bir kanım ısındır buna :))) ama boşver ben onun G ile başlayan ismini Ö ve T harfleri ile tamamlamıştım en son :P pardon normalde daha terbiyeliyimdir ama bu erkekler adamın ağzını bozuyor bu değil miydi nişanlanıp giden acaba nişanlandığı kız da bu bahsi geçen esmer bomba mı acaba diye içime kurt düştü :P öküzz yaa ilerde olurmuş zart zurt
Pene bizim de burada ne öküzler var selam vermeden asansörden iner çıkarı olmadan yüzüne bakmaz falan kadınlar genelde böyle erkekler daha kibar niyeyse :)
Sana pene deyince canım penne istedi bak acılı macılı soslu
Bu arada deminki yazıdaki dişçi ne alaka ya o nerden buldu senin siteyi? bak şimdi kafama dank etti leyn :)

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.