sevgili günlük,

günaydıın herkese..

belki "gooooodddmmmornninngg wıetnaaammm "kadar şaşaalı bi günaydın değil..yada "adamııımm heeyyyyy " gibi yavşak ,gevrek,neşeli de değil...

ama günaydın..sadece günaydın...


geçen haftalarda bahsetmiştim garip bi ilişkiydi yaşadığımız..otel odasında bırakıp sevgilimi histerik tutulmalarla jullıa roberts havalarında dönmüştüm eve..film koptu ya hani oralarda..
klasik aşk hayatı işte..delişmenlik diz boyu..ertesi gün onun dönüşü..bi kaç gün telefonlaşmamak ..

sonra...üç beş gün sonra annesi rahatsızlandı .yoğun bakıma kaldırdılar.balıkesirde askeri hastanede..çok üzgündü beni aradığında .konuştuk ,rahatlatmaya çalıştım onu.hastaneyi aradım sürekli ,yoğun bakımdan çıktı mı ,nasıl oldu ,şu mu bu mu..neyse çıktı sonunda ..iyimi durumu..hemşire kaç kez aradığımı söylemş ,diğer gelinleri aramamış hiç :)) o yüzden benim aramam çok hoşuna gitmiş filan falan.bi kaç gün sonra G. aradı beni ,balıkesir e annesine gideceğini ,beni de götürmek ailesiyle tanıştırmak istediğini söyledi.Efe nin kampa gideceği tarihe denk getirirsek olur dedim.ailesiyle tanıştırmak istemesi ciddi bi ilişki olduğunu gösterir gibi düşünerekten ..
ben burdan ,o istanbuldan balıkesire gittik.o benden önce gitmişti ,bi kaç saat bekledi beni.buluştuk ,kılığımı kıyafetimi kontrol ediyor ,saçımı başımı düzeltiyor.neyse kiralık arabasıyla:)) gittik annesine.
2 tane ablası var .bi de küçük erkek kardeşi..gerçi küçük müçük ama evli adam..bi de komutanımmm abisi..rütbelilerden hep tırsmışımdır nedense .apoletleri gözüme girecek gibi gelir.:))..

içeri girişimle yengelerin gözleri bana bi döndü ki..erkekler nazik nazik kalktılar ayağa ,sıcak selamladılar filan.yengeler zahmet edip kalkmadılar bile ,tokalaşmak için ben ööyle eğilmek zorunda kaldım gömülmüşler anasını satiim koltuğa.bilmem fazla anlamam olması gereken bu mudur yoksa ..ben hani içeri giren bi misaifr olunca ayakta karşılamayı ona bi saygı ifadesi sayarım ..ben yanlış biliyor olabilirim elbette..geçmiş olsun dileklerimi sundum annesine ,çiçeğimi işte bi iki hediyemi verdim.oturduk, bütün gözler üzerimde ..bi de anasını sattımın koltukları öyle derin ki içine gömüldüm.hayır gömülmek problem değil bacaklar uzun benim ,dizlerimi görüyorum nerdyse etek boyunu dengeleyememişim aslında dizimin üzerinde ama o şekilde oturunca her an bi tarafım görünecek gibi..keşke pantolon giyseydim..rahat edemedim ilerde bi berjer var ona geçsem diye kalktım bi..babasının koltuğuymuş,çiçek isimlerinden birine sahip olan büyük yeenngeeaa hemen cırladı:

-kayınpederin koltuğu ooo..
bi an sanki iğnenin üzerine oturmuşum gibi hemen kalktım
-aa..pardon şey ben ..
g dönüp yengesine baktı:
-şu anda babam oturmadığına göre sorun yok sanırım.otur lütfen..

oturduk bakalım..ne gergin sıkıntılı bi durum.aile olayına yabancıyım fazlaca zaten ..bi de böyle tepeden tırnağa süzen bakışlarla bakan aile..ııı ıı..

-kızımız çok güzelmiş gerçekten..maaşalhh.benim oğlum bulunca zaten en güzelini bulur.
(bulunca....çünkü kayıptım ben ,ortalarda ..sağolsun buldu beni)
uyuz yenge: bi iki çocuk doğurunca görmek gerek güzeli çirkini..aaaa unutmuşum çocuğun vardı senin değil mi? kaç yaşındaa..
-13.
-kaç yaşında anne oldun sen yaa..14 müü.ahahaha..ay şekerim acelene ne olmuştu .
-yo 19 yaşında oldum anne..teşekkür ederim iltifat sayıyorum
-babası neerde.görüşüyor musunuz..

bu kadar yersiz bi soru olur..amaç ne ?neler oluyor..
komutanım aynı komutan suratıyla sorguya çekmeye başladı tabii
-ne iş yapıyorsunuz?
hükümetin tarım politikalarıyla ilgili görüşün nedir..
hmmmm..anlıyorum..peki siz ne zaman tanıştınız..nerde tanıştınız..ne kadar oldu..
çocuk hangi okula gidiyor..

her çocuk deyişlerinde ,oğlum , ya da efe diye düzeltiyorum.G. nin rahatsız olduğunun da farkındayım..bana bakarken artık alı al moru mor olmuş..buna neden katlanıyorum onu da bilmiyorum..kendimi şirin göstermeye çalışıyormuşum gibi geldi.kendime sinir oldum.kasılma dedim kendime rahat ol..

-çocuk ..istidatı var mı ..hangi alanda ne yapmak istıyor..
-efe..efe yetenekli bi çocuk ..sayısal zekaya sahip ..bilemıyorum ne olmak istediğini .ama müzik yeteneği var ..iyi kulağı var ..gitar....
-o mühim değil de ..matematik geometri zekası iyi bi zeka..askeri okula gönderirsiniz..
-sanmıyorum ..askeri okul ona göre değil.
-neden ..nesi var askeri okulun.
-daha yumuşak başlı muhlis bi çocuk..özgürlüğüne de düşkün açıkçası..sanatçı ruhu var onun.
-sanatçı ruhu dediğiniz şey asker olmasını engellemez.disipline ihtiyacı var gençlerin.yakında küpe takar orasına burasına cıncık boncuk takar gezer..siz böyle gevşek davranırsanız..

G:
-neyse..zamana bırakalım bu konuyu ..anne nasılsın şimdi korkuttun bizi.
-çok çok iyiyim evlatcım..şükür allahıma..penelope ciğime teşekkür ediyorum kırk kez aramış beni sağolsun..çok duygulandım.aramayanlar var..allah herkesi iyi etsin evinde etsin ,aramadıklarında bişeyim mi eksildi yoooo..ama insan umuyor ..yarım elma gönül alma..


allahım nerdeyim ben..o ona laf çakıyor bu buna laf çakıyor..neyse ablalarından biri yemek hazırlamak için mutfağa gitti de beni de çağırdı da kurtuldum..diğerleri de salona geçtiler ,hastamız dinlensin ,uyusun biraz diye..
mutfakta sorguya çekiliyorum ,kimim n,neyim ,niyetim ne..kimlerdenim ..anam babam kim..
elimden geldiğince doğal davrandım ,bi yere gittiğimde nasılsa öyle.yemekler yendi,sorgu sorgu sorgu.gülümsemeyi ihmal etmedim ama boğuldum.o gece orda kalmak istemediğimi anladı sağolsun,geç saatlerdi ayrıldığımızda.burda kalın ısrarı yalnızca annesinden geldi.biz de zaten kalamayacağımızı ertesi gün işlerimizin başında olmamız gerektiğini söyledik.kalacağımız otele gittik.ikimizde sessizdik.yatağın içinde upuzun uzanmıştık ikimizde tavanda sabit bi yere bakıyorduk.konuşmak da gelmıyordu içimizden.sonra birbirimize doğru döndük.ikimizinde elleri yüzünün altında öylece baktık birbirimize.
-sevmişlerdir seni..seni kim sevmez ki zaten.
-öyle mi dersin
-eminim bundan.içerde ne sordular sana..
-öylee hava su..çocuk.
-çocuk herkesin derdi olmuş.tanısalar efeyi hiç böyle düşünmezler.
-....
-...
-uyuyalım mı?
-uyuyalım.


.....

ertesi gün ofiste çalışıyorken bi telefon:

-penelope..nasılsın..müsaitsen konuşalım az.
-tabi Ş.abi..söyle lütfen.
-sanırım sizin ilişki ciddi .G.daha önce kız arkadaşlarıyla tanıştırdı bizi elbet ama evlenmek istıyoruz demedi.şimdi iş bu noktadayken soruyorum çocuk nerde kalacak..
-nasıl bi soru bu..ne demek çocuk...o benim oğlum..benimle kalacak tabii.artı onun bi adı var :efe....bu sorunuzdan dolayı sizi kınıyorum Ş. bey...nasıl cesartele bana bunu sorarsınız.
-kızmaca darılmaca yok.biz mutaasıp bi aileyiz.ailemizde dul ve çocuklu bi kadınla evlenen kimse olmadı.şimdi hadi çok seviyorum abi dedi tamam eyvallah.ama başkaısının çocuğunu büyütmesini bekleyemezsin ondan.babasına bırak..sonuçta bu onun yapması gereken bi sorumluluk..
-Ş.bey ,bu konuşmanın sonu hiç hayırlı değil .müsadenizle burda kapatalım.sizinde çocuklarınız var,onlardan ayrılmayı düşünebilirmisiniz ki bana bunu sorarsınız.buralarda bi atasözü vardır: dünyada ne ucuz: birinin evladı birine ucuz... derler..aynen öyle..hoşçakalın..



bu depresyon yetmeden öğleden sonra bi telefon annesi:
-penelopeciim.güzel kızım..peri kızım..sen de benim canımsın.içime sokasım geldi seni dün..
yalnız şu var bak sen de annesin.biz eşe dosta bu da gelinimiz bu da onun oğlu diyemeyiz.anlıyor musun.aslında ben dedim bize gelirken çocuğu getirmez,balıkesirde kimse onun çocuklu olduğunu bilmez,öylece evlensinler nolucak dedim ama kızlar bana yüklenıyor.sen yüz veriyosun G.ye ,ondan buna cesarte ediyor.bu kadın benim nasılsa çocuğum var der,çalışıyorum der yaşı da 32 ,çocuk yapmaz.G.nin çocuğa ihtiyacı var.onun da baba olması gerek öyle değilmi güzel kızım haaa.yine tabi siz bilirsiniz ama benim rızam yok.ama seni ölene kadar kaybetmek istemıyorum benim kızım ol sende.G.le de dost olursunuz nolucak sanki...


.............

bu sıkıntıya girmeye değer mi şimdi.....
bu da burda biter arkadaşlar......haydi yine tek tabanca...anlamıyorum ben insanları

16 yorum:

Nesobaby dedi ki...

HAYDAAAA
bu zamanda böyle insanlar benim canımı sıkıyor
Ama aşk-ı memnuyu nefes almadan izlerler :)
Benimki de farklı değil mesela görümcemin sevgilisi fransız , istemedi kıyameti kopardı ama mecbur kaldı kabul etti , adını da Yusuf koydu çocuğun :)) neyse...
Bence sen G ile de konuş bakalım o ne diyecek böyle bitmez. yok yok beğenmedim bu sonu :(

penelope dedi ki...

bu insanlarla hep bu gerilimle mi yaşayacaz biz neso...

dediğin gibi dizielerde olmadık şeyllere anlayışla yaklaşan modern türk ailesi iş başlarına geldi mi molla dönemine dönüveriyorlar anasını satim: istemezüüüüükkk istemezüükk...

bu aşk burada biter ve ben çekip giderim.5 yıl öncede sorun olmuştu...ne değişmiş..hiiiiiiiççç.koca bi hiçç.5 yıl sonnnnnnnnnnnnra da olur bu sorun...
1 sene bile sürmeyen bilişkinin ,2 ay süren bi evliliğin başıma açtıklarına bak sen.....:(

MMO dedi ki...

Penelope, sonuna doğru tatsızlaştı bu yazı..
Amaaan bu ne ya.. Bu iş G. ve sende bitiyor bence. G. istedikten sonra ve ailesini bu konudan mümkün olduğunca uzak tutmayı becerebilirse hep birlikte bir dünya kurabilirsiniz. Ama bu konuda G.'den destek gelecek mi, önemli olan o.
Seni de anlayabiliyorum, daha yeni tanıştığın insanların bu derece hayatına müdahale etmeye çalışmaları çok can sıkıcı..Onlar kim oluyo ya? Sinirlendiriyolar insanı.
Aşk kolay bulunan bir şey değil, istersen G.'yle bu konuyu iyice bir konuş önce..

penelope dedi ki...

sevgili tatlı ayazma,

konuşsam ne olucak ki...
onu da sıkıntıya sokacak..o gece görseydin yüzünü yatarken..hiç uyumadı gece..ne benden geçebilir ne ailesinden..garip bi şekilde bağlılar birbirlerine.

sevmiycem kimseyi bi dha..:((

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Ayazma ilk paragrafında doğru demiş...

Öküz'de der ki;
Serbest bırak er kişiyi.. Rahat bırak.. Düşünsün.. Tartsın iyice... Zaman ver..... Ki- vicdanı yahut aile baskısı kararına yön vermesin.. (sonradan pişmanlıklar yaşanmasın)

Gelirse senindir.. Çözecektir pek çok şeyi.. senin gücün yetmez/uygun da olmaz gibi geliyor mevcut düğüm çözmeye..

Gelmezse..... gelmezseyi biliyorsun..

Hayırlısı olsun bakalım.... kalpler seninle..

aikon dedi ki...

YUH DİYORUM..penelope bu ne ya böle ; olurmu öle çocuğunu bırak filan...,kedimi bu ,kedimi bile bırakmam...söle onlara onlar oğullarının fikirlerine ve hayatına tecavüzü bıraksın.Yani sen değilde G sölesin.Söylemezse iki çocuk sana fazla be penelope , birde alıp G yi büyütme derim..

Nesobaby dedi ki...

Bu arada Penelope Co
hükümetin tarım politikalarıyla ilgili görüşün nedir? Çok merak ettim de hahahahah :D ne alaka onu da bulamadım :)) çiftçi misin kız sen yoksa? :D hoohohohoho

Bero dedi ki...

Sevgili Penelope,
Seni hiç tanımam, G'yi ve ailesini de öyle.
Dürüst olmak gerekirse bu ailenin yaklaşımını hiç beğenmedim. Seni bir kere görüp bir sürü özel soru sordukları yetmiyormuş gibi, bir de çocuğunu bırakmanı istemişler. Nasıl bu telefonu edebilmişler ve böyle bir istekte bulunabilmişler anlamıyorum. Sen çocuğunu bırakacaksan o zaman G'den olacak çocuğunu sokağa atmayacağın ne malum.

Bizim ailede de bir erkek kuzen var. Kendisi şu anda 8 yaşında kızı olan bir kadınla birlikte. Hepimiz kadınla tanıştık çünkü ciddi düşünüyorlar, kadın çok şeker, kızı da çok şeker. Hepimiz destekledik kuzeni. Hatta annesi biraz tutucu yaklaşınca onu da alıp karşısına konuştu diger büyükler ve anne de şimdi kızı bağrına basmış durumda.

Kendi hayatın, en doğru kararı sen verirsin ama bu adamla mutlu olman bence zor. Ailesine sırt çevirmek bir süre sonra onu da mutsuz eder. Gerçi başta sırt çevirse bile zamanla işler yoluna girebilir ve seni çok da sevip Efe ile birlikte kabullenebilirler de. Bu işler belli de olmaz. Yine de o çabaya deger mi onu düşünmelisin bence.

Bero dedi ki...

Bir ekleme: Sinsice G'ye fitne sokacaklarını, meramlarını seninle açıkça paylaşmışlar en azından. Bu da iyi bir şey kanımca.

penelope dedi ki...

öküzüm,

erkek gözüyle bakabilirsin sen ..erkekler ve aileleri...:)
ve haklısın gelmezse.....

aramadım serbest bıraktım G. yi..yıllar önce yine karşımıza çıkmıştı bu sorun bu kadar genişe yayılmamıştı ama çıkmıştı..onun demesini beklerdim ki: "ben bu kadını sevıyorum ..oğlunu da sevdim.onu istiyorum .ne demek çocuk nerde kalacak ..çocuğu benim için kıymetlidir.biz bi aile olucaz ....falan feşmekan....

o gece o otelde uyumaya çalışısrken rahat olmasını ben kararımı verdim demesini bekledim..uyumadı kalktı dolaştı yattı kalktı dolaştı..küçük odada bi yol yaptı yani yürümekten ..sesimi çıkarmadım uyuyor gibi yaptım..

hayırlısı olsun..şansızım beaa:))

umarım unutmak kolay olur...pes ettin mi diyorsundur : ettim ...aileyle mücadele edilmez...


canım aikon,

öyle değil mi...yuuhh ki ne yuuhh..
ve öyle değil mi: 2 çocuk...hatta diğer çocuk efe den daha zayıf..
onu üzmek istemıyorum..:) napalım..olmayınca olmuyor demek..


beroo,


ailenizi medeni yaklaşımlarından dolayı kutluyorum..allah mutlu etsin kuzenini..:)

ve biz...bizden bi cacık olmaz anlamışsın sen de..
dua et toparlanmam çabuk olsun diye ..başka bişey gelmıyor şimdi aklıma...
çooook teşekkür ederim destek için dostlar:))



nesooooooooooooooo,

manyaaaakk..hükümetin tarım politikalarına başlıycam şimdi..yani alaka kuramadın da ille çifçi olmalıyım öyle mi bu sorunun muhattabı olmak için..la hangi çiftçiye hükümetin tarım politikası sorulmuş.tarım politikası dediğin şey yatış bakanlığının pardon tarım bakanlığının üstü açık kalmış bi gecede gördüğü ruyayı sabah uygulamaya geçmesi tarzında bi politika yani.sormaya ne hacet..
bakanlıkta ya da izrai her hangi bir kurumda çalışıyor olamam de mi ,tarım alanında bi mesleğimi olamaz de mi çiftçi olmalıyım ..delii..

penelope dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
penelope dedi ki...

bero,

eksik olmasınlar....

polyanna seni:))))))

özgün dedi ki...

Hay allam ben buraya bi sürü şey yazmıştım tam gönder dediğim sırada bağlantı gitti uçmuş yazdıklarım öğlenden beri düşünüyorum.

Penelopem dostum aşkını yiyim en büyük aşk evlat aşkıdır.G ne kadar ben seni seviyorum dese de , sen ne kadar ağzınla kuş tutsanda, Efecanım ne kadar mükemmel bir çocuk olsa da o aile Efeye bir sorun olarak bakacak , G nin hayatına böyle dalabildiklerine göre G de pek sözünü geçiremiyor demek ki seni bu kadar zor bulmuşken bu duruma izin vermemeliydi.
Off işte bu aşk var ya hem seni hem Efe yi yakar ben sana diyim gördüm yaşadım örneklerini diyorum ya aşkını yiyim 5 sene sonrası 10 sene sonrası var bunun en geberen aşıklar bile fedakarlık yapmaya üşeniyor hep gülüm balım değil hayat.Gerçekleri görelim soğuk suyumuzu içip yanımıza kar kalan güzel günlere bakalım derim ben...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Ailesi öyle düşünüyor diye suçlayamazsın. Onun fikri/kararı mühim.. Fırsat ver, yardımcı ol "onun için en doğru sonuca ulaşmasına"..

penelope dedi ki...

özgün...sanal manal kalbime dokunmuş dostuuumm,

aşkını yiyim evet....soğuk suyu koydum kadehe....şerefinee...



öküz,

kimsedeeeeenn etmeemmm şikaaaayeeettt ağlarım ben haliiiimeeee....

haklısın:(

Nesobaby dedi ki...

Penelope gizli bir kişiliksin ya ondan yani bilemem çiftçi misin nesin :)) ortamı ısıtayım dedim yaa boşver şöyle bir laf vardır koy dötüne gitsin yani :))) ağzımı bozuyor bu kaynana ve ahalisi yaw. valla ailesini silecek kadar seni seviyorsa o zaman düşün tabi ama silemez de o ayrı :P büyük vaatler de nikah masasına kadar bunu da henüz 11.5 aylık evlilik tecrübemle sana garanti verebilirim :) öptüm mucuk

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.