DUVARA ÇARPMAK


kafamda pembe soru işaretleri var..çok dikkate almayın..ama pembe de olsa soru işareti soru işaretidir..
,,,,,,,,

duvarla tanışıklığımız çok erken başladı..o beni ben onu iyi biliriz..
annem ve babamı kaybettiğimizde beni evlerine getiren büyük anne ve büyükbaba hazretlerinin o naftalin kokulu evlerinde ilk kez tanışmıştık kendileriyle..hızım yavaştı,çocuktum ya muhtemelen ondan ,sert bi çarpma sayılmazdı..belki de yıllarca her seferinde daha sertini yaşadığımdan ,bu ilk çarpışmayı hasır altı etmişimdir,o nedenle hafif geliyordur..bilmiyorum..
ilk şarabımı ya da ilk sigaramı içtiğimde beynimdeki bulanıklıkla bile üzerime gelen hiç bi duvara çarpmamayı başarmış olmakla birlikte,ayık ve sağlam kafayla nasıl bu kadar sert ve bi okadar sık tosluyorum ilk gördüğüm duvara ..bence bu bir araştırma konusu olmalı..psikolg,pedagog,sosyolg herhangi biriniz uzamanlık için tez mez hazırlayacaksanız gönüllü kobayım anasını satiiim..

çocukluğumdan beri herhangi bir leylek tarafından yanlış bacadan atılmış olma ihtimalimi düşürüm.çocukken siyah beyaz,ingilizce bi miki mavvvs (dorusunun nasıl yazıldığını biliyorum ama böyle demek daha güzel) çizgi filminde sarhoş bi leyleğin yanlış bacadan aşağı bi yavru bıraktığını izlemiştim.o gün bu gün bende anladım ki aynı sarhoş leylek kafa iyiken bırakmış beni bu aileye..zira ben şimdi kıyaslıyorum kendimi onlarla ,ikisi de (benim grandparents ),sevgiyle alakalı bi tek cümle kurmazlardı.başımı okşadıklarını hatırlamam.babamın hatırası da mı kalmamıştı acaba evde..oğullarına benzemem rağmen saçlarım ve dudaklarımın şekli itibariyle annemi hatırlatıyordum galiba onlara..o yüzden sevmıyorlardı sanırım..bi kez annemin saçlarından bahsettiklerine şahit olmuştum "tıpkı annesi gibi..saçlarını görünce annesi çıkmış geklmiş karşıma sanıyorum..lanet oolası kadınnn.katil.."
hangi katil kendini de öldürür..çok küçüktüm ..cümle de okkalı olmuştu sanırım ..saçlarımı kesmiştim terzi makasıyla..o zaman severdi belkı büyükanne..
ıı ııı..işe yaramıyor ..kesmeyi düşünen küçük bi kız varsa vazgeçsin..işe yaramıyor..

buna rağmen ben ilk gençlik yıllarımnı "adams ailesi "nden biri gibi geçirsemde oğlumun doğumuyla birlikte sinirleri alınmış bonfile kıvamına girmiştim.oğluma söylediğim ilk söz "seni sevıyorum "olmuştur..
hatta aramızda bu sevgi şeklinin bi söylemi var:
"sevıyo musun benii?"
"hıı hıı..çoook"
"ne kadar?"
"trenler kadar.."
"kaç kere ?
"5"
"yaşasın o zaman.."

sevgilim de bunu bilir..o da sorar bana :
"sevıyor musun beni?"
"ne kadar"
:))))
trenler kadar sevmek benim işim..hani anlatmışımdır ,hep evden kaçmak isterdim..trenler bana muhteşem ve büyük gelirdi..bi gün birine binsem uzay boşluğuna kadar uzanırmışım ,oraya kadar götürürmüş gibi gelirdi..

işte sadede gelmek gerekirse, sevmeyi seviyorum ben..kendi usulümce..
sevdiğim zaman çok söylüyorum.çok belli ediyorum.çok hissettiriyorum..
oğlumu sevme şeklimi görseniz,iş yerini ss kampına çeviren kadın bu kadın mı dersiniz.oğluna karşı sert,izlediği filmden çalışma saatlerine kadar planlayan kadın ,sevme saati gerlince durdurabilene aşkolsun.."sevgi manyağı" halinde dolanıp dururduk evde..hala öyle..ona "seni seviyorum " " sana güvenıyorum " " sen yaparsın "" senle gurur duyuyorum " derim sık sık..
başarısız olduğu sınavlardan sonra "salla boşveeer..arada düşücen ki öğrenciliğin tadı çıksın ..inek misin sen beee " dediğim için eleştrilirim ..ama hiç sakıncasını görmedim..şu an okul birinciliğine oynuyor..bazan defterlerini kaldırır atarım.."eeee ders derss.kalk dışarı çıkalım köfte ekmek yiyelim " derim gece gece ..
o da bana der bazan bakar bakar :
"anneeee"
"hııı"
"harbi seviyorum seni ben beee"
"vallaha mı"
"vallaha bee"
"aferin sana ..hep sev tamam mı"
deriz..

şimdi..bu midenizi kaldıran sevgi manyaklığında şu aşk hikayem varya ..işte o noktada
"seni seviyorum " dan çok
"sevıyo musun beni?"
diyorum..o da
"çoooookk "
diyor.neden o bana söylemıyor da ben soruyorum..şimdi onun için ulaşılmazken ben aşkımdan,ayrılıktan depresyona giren tedavi olan adam,niye kollarındaylen arayıp ,ben ona sormadan güzel bi iki kelam etmıyor..ya da ben bunu bekleme aşamasına neden girdim şimdi..
tam muhteşem bişey anlatacağımm,dolmuşum dolmuşum ,arayıp onu sonunda "seenii sevıyorum be hacııııı "diye höyküreceğim sırada
"sonra konuşalım hadi byeee " demesi ve lafın ağzıma tıkılması hali neden bu kadar koydu ki bana şmdi..
koyar tabii bee.bak aklıma geldi gene koydu anasını satiimm..
şimdi bu okkalı bi duvara çarpmak değil midir?

soru:

1-erkekler neden sevgi sözcükleri konusunda bu kadar cimri?
2-kadınlar neden sözcüklere bu kadar takık?
3-erkekler neden elde ettiğini anlayınca bi havalara girer?
4-kadınlar neden teslim olduktan sonra "yaa beni elde etti ya artık sıkılacak benden " kuruntusuna kapılır?
5-erkekler ne isterr?
6-kadınlar ne istemez?
7- BU DÜNYANIN Bİ ÇIKIŞI YOK MU? Y DA OTOMOTİK PİLOT DEVREYE GİRSİN,KUMANDA ETMEKTEN YORULDUM..

16 yorum:

özgün dedi ki...

Hoşgeldin öküz :P bu kadar soruyu ancak o sorar :))
Ya penelope erkeği kadını ko ver sen yaşa doya doya çok düşünüyosun çok planlıyosun belki de haklısın kendince ilk duvara çarpışın var ya ordan beri arızalı senin iç kimyan hangi çocuk anne ve babasını kaybettikten sonra inanır güvenirdi hayata ama sen çok büyük şeyler başarmışsın belki de inatçılığın dik kafalılığın yüzünden iyi de olmuş.
Şimdi yaşa gitsin sen o gece o sokağa girmeseydin şu an başka şeyler düşünüyor olacaktın demek ki olsa da olur olmasa da diye yaşamak lazım bazen çok düşünmemek lazım.Yorma kendini hacı duvarlar önünde beklemek için değil geçip gitmek içindir hiç yokmuş gibi :)

penelope dedi ki...

dışardan bakılınca oldukça rahat biriyim..ama ben biliyorum beni..haklısın çok düşünüyorum..o halde çok varım..bu kadar var olmak da istemıyorum aslında...
karışık bi ruh halii..düzelirim inşalah:)))

seni gördüğüme sevindim:))

aikon dedi ki...

Sevgili penelope bu soruların cevabını kitapta topla sana nobel verirler .Yok bu soruların cevapları
ama sana bu konu ile ilgili sözler söyleyebilirim..kaçan kovalanır(Bu sözden bütün ilişkileri çözümlersin) Erkekler gözleri ile sever kadınlar kulakları ile (duymak ister kadın ) Erkekler kadın ne ister diye düşünür kadın ise erkek ne ister diye düşünürken bir bakmışsın sen senlikten çıkmışsın..Boşver penelope bu işleri kelimelerle değil duygu ile hallet...duvarlar hep var penelope ,ne yazıkki hepte olacak ...

penelope dedi ki...

:))
haklısın ...sıkıcı olucam ya da genel olucam de mi aynı şeylere takılarak..

evte...puuuffffff..dağıttım soru işaretlerini..kafama göre seveyim ben..beklentisiz abartısız:)))

kaçan kovalanır de mi...hmmm..

MMO dedi ki...

Penelopecim,
Valla bu kaçan kovalanır durumu klasik, çoğu zaman da işe yarayabiliyor ama sevmeyi seven insanların yapacağı bir şey değil bence.Böyle hesap yaparak da aşk yaşanmaz ki arkadaş. Kelin ilacı olsa başına sürerdi dicem. Keşke bir çözüm sunabilsem sana. Ama bu konuda yalnız olmadığını bilmek de bir nebze rahatlatır belki seni. :)

penelope dedi ki...

bu heriflerin derdi ne anasını satiiimmmmmmm..
al ulan handa sevgi..istediğin bu değil mi..yoookkk..olur mu ..rahat batar..sıkılırlar bunalırlar..sadece kendi ilişkimden bi örnekk değil bu yanlış anlaşılmasın ,ha ufaktan bi rutine gidiyoruz o tartışılmaz da benim bu aralar sıkça dinlediğim bi muhabbet olduğu için bu konuya takılmış durummdayim..
ne istiyorlar..sonra kadınlardan şikayet ederler .."soğuk "diye"ilgisiz " diye.."beni anlamıyor " diye..ver ver ver karşında duvar olunca napıcan soğuyosun demek ki..kadınlar ..erkekler..ademler havvalar..mars venüs..dünaynın sonu gelse nolucaksa olsa bitse bee..:))))

ayazma..
teşekkür ederim ..isminin son iki hecesine takılma sen ,hep yaz..
daima..:)

Bero dedi ki...

Bu soruların cevabı bende yok ne yazık ki ama çok yerinde sorular olduğunu söyleyebilirim :)

penelope dedi ki...

bero herzamanki elleri ceplerinde küçğk kız çocuğu şeysiyle olaya bakışını fırlattı..
evet bero..demek cevabınm yokk..kızıııııımm zaten cevabın olsa ve bunnu paylaşmayacak olsan var yaaa..bilemıyorum yanii..ve cevabını bulduğum an bunu ticarete dökücem..en çok kazanan ben oolucam..zengiin olucam..varyemez amcanın para havuzundan yaptırıcaamm..ahahaha..
sokak kadını kahkahamı da attıktan sonra...hep beraber düşünmeye devamm edelim derim ben:))
evett bero da geldiğine göree ekipleri oluşturalım ve okeye başlayalım ha..

:))hoşgeldin sen ..

penelope dedi ki...

sizi seviyorum ben bee..
sevgi pıtlangıcı da oldum ya:)))
öküz artık okumuyor beni : öğğğğğ diyordur okudukça ..ama onu da seviyorum kıhkıhkıhkıh

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

1- anlayın artık; kafalar farklı çalışıyor.. beklentiler farklı; önem verilen/değer verilen şeyler farklı.. öküz gibiler, bu tip şekilsel detaylarla göstermez sevdiğini.. bu bir bakıştır, sahipleniştir, bir sarılmadır, öpüştür vs.. anlayana tabi..

2- manyaksınız:P

3- kadınlar neden elde edince kendilerini salar?

4- kompleks..

5- meme:), iyi yemek, huzur, arkadaş olabilmek, sahiplenebilmek vs..

6- kadınlar şapşal yaratıklar.. hem hanzolardan şikayet ederler.. dövdü beni, kaba adam, boynuz boynuz üstüne, kıllı ayı, duygusuz davar vs... yi dillerinden düşürmezler... hem de gidip her seferinde bu davarlara verirler...
lafa geldi mi "erkek dediğin biraz ayı olacak" olur..

7- pis melankolik.. yapış sen müstakbel kocacığının bacağına; olsun btsin.. daha ne istiyorsun.. hayat ballı börek yüzüğü taktıktan sonra senin için..

;)

OYA dedi ki...

Bu soruların cevapları yok peneleopecim ama kaçan kovalanır mevzusuna kesinlikle katılıyorum.
O duvarlar ömrünün son demine kadar olacaklar ve sen daha küçücük bir kızken yapmaya başladığın gibi her tosladığında yine ayağa kalkacaksın.Çünkü hayatla tekbaşına mücadele ettiğin için sen hep ayağa kalkman gerektiğini biz daha burnumuzdaki sümüğü silerken öğrenmişsin.
Oğluna çok sık seviyorum demen ne hoş.Efe ne kadar sağlıklı büyüyor anne sevgisini damarlarına kadar hissederek.
Sana hep söylüyorum,ama cidden doğru bu.Hayat hikayenin hepsini okuduğumda,bu nasıl güçlü bi kadındır demiştim şimdi seni daha iyi tanıyınca bir de savaşçı ruhunla tanıştım.seni iyi ki tanıdım be penelopem.

penelope dedi ki...

öküüüüüüüüüüüüüüzzzzzz,

bi kerede empati yap yaaaaaa..nolur acaba..neyinden ne kaybedersin acaba....

kime yapıştım ben beee..hele de paçalarına..şşşşşş..aloooowww..tanımıyosun beni...hiç birşeye yüreğime güvendiğim kadar güvenmm ben hiç kimseye de...

penelope dedi ki...

oyaa..

ismi kadar nazik oyaaa..teşekkür ederim ..savaşçımıyım değilmiyim bilmiyorum ama yaşıyrum işte geldiğine..sadece biliyorum ki geçecek...dizimizdeki yaralar gibi..hani çocukken olanlardan..izi bile kalmadı bak...oys nasıl acırdı..
onlar gibi geçecek diyorum kendime bişey olduğunda..yoksa güçlü olduğumdan değil:)))
seni gördüğüme sevınıyorumm...

Nesobaby dedi ki...

O yüzden erkeklere erkek kadınlara kadın demişler, yoksa hepimize birden sevgi pıtırcığı ya da duygusuz manyak derlerdi. Benim koca da söylemez ben sorarım aynen. Ama mesela annem de hep bana sorar ya da babama. Ama ben hiç anneme demem anneeee beni seviyor musun diye çünkü bilirim ki seviyor. ee kocam da benim onu sevdiğimiz biliyor ya o da bana sormaz (o da bir çeşit öküz diyebiliriz ama gayretli de biraz) Ama o dediğin bir heves açılan telefonun "sonra konuşalım" diye kapanması çok sinir gerçekten. belkide sen bunları umursamadan bu sözleri beklemeden sevmeli ve sevmeyi öğretmelisin. Hee bir de erkekler genelde lafla ya da romantizmle değil yaptıkları fedakarlıkla gösteriyorlar sevgilerini ; for example benim babam :) Babam bana sarılmaya 50 sinden sonra başladı ama onun kadar fedakar erkek az bulunur. Tabi o babadan sonra benim koca az kalıyor ama olsun napalım elimizdeki ile yetinelim :) Hem ben seni seviyorum penelope !! Mutlu oldun mu ?? :)) Mutlu ol ;)

penelope dedi ki...

yaşasııınn:) neso beni seviyorrr:)

anlatmak istediğim seni seviyorum demek ya da dememek değil aslında bazan sevginin ifadesi sö<lü de olsa iyi geliyor bee..neyse..beklentiler sadece mutluluğu geciktiriyor..

bi de bende seni seviyorum neso..ya sen ? uçtunmu mutluluktan:)))

Nesobaby dedi ki...

yuppi coo! ben terazi kızıyım ya da kadını her neyse sevilmek çok mutlu eder beni :))

BU BLOG ASLINDA;

biraz günlük ..çokça dün'lük ..ama hepten deli saçması..

sahibinin histerik çıkarımlarından oluşmuş bilog.









penelope saklı sandık

herbişey

bi sonraki bölümde..

.